From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krysia T.
Date: Sun, 25 Aug 2002 10:58:46 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <e...@4...com>
References: <4...@n...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 33
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newspump.monmouth.com!newspeer.monmouth.com!solaris.cc.vt.edu!ne
ws.vt.edu!news.stealth.net!news.stealth.net!news-out.nuthinbutnews.com!propagat
or-sterling!news-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121899
Ukryj nagłówki
On 25 Aug 2002 11:47:45 +0200, z...@h...com wrote:
>Mam prosbe.Swegoczsu jak bylam w Londynie zostalam zaproszona do
>restauracji ,gdzie podano baranine z sosem mietowym.Ja nie lubie baraniny ale
>z tym sosem byla rzeczywiscie smakowita.
>Czy masz moze przepis na angielski sos mietowy
>dkb
ja wole galaretke, ale sos to rzecz prosta - posiekac duuuzo
mietyw miseczce wymieszac dobrej jakosci ocet cukier i sol, dodac
miete, pomeiszac, dac sie przegryzc ze dwie godziny. octu ma byc
tyle, zeby calosc byla mokra i troche kapiaca.
galaretka jest na bazie malo slodkiej galaretki jablkowej (o
choroba, zaraz Aga wrzasnie, mialam znalezc proporcje skladnikow
na te galaretke, ale moze byc z kartonowego soku jakbkowego i
jakiegos zelfixu albo zelatyny) - dodac bardzo duzo posiekanej
meity oraz pare kropli zielonego kolorku bo inaczej dosc nijako
wyglada, co niekoniecznei przeszkadza.
ja tam galaretke mietowa pcham do pieczeni wieprzowej. Wydaje mi
sie, ze nie jadlas baraniny a jagneicina. Teraz w Anglii malo
kto jada baranine. Moze dlatego Ci smakowalo. sos, jak wiele
roznych dodatkoow do mies ma za zadanie "przebicie" sie przez
relatywna tlustosc jagnieciny.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|