| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-22 16:28:02
Temat: KurkiMam dwa kilo kurek. Chcialam czesc zamrozic. W archiwum dowiedzialam sie, ze
nalezy je oczyscic na sucho i zamrozic. Moja kolezanka, fanka
grzybow,powiedziala mi jednak, ze kurki maja bardzo duzo wody i najpierw
powinno sie je troche odparowac na suchej teflonowej patelni przed
zamrozeniem. Zdziwilam sie, bo nigdy nie slyszalam o takim sposobie. Dla
pewnosci chcialam sie was poradzic. Jak zamrozic te kurki?
pozdr.
almadka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-22 17:53:03
Temat: Re: KurkiOn Mon, 22 Jul 2002 18:28:02 +0200, "almadka"
<a...@W...TO.wp.pl> wrote:
>Mam dwa kilo kurek. Chcialam czesc zamrozic. W archiwum dowiedzialam sie, ze
>nalezy je oczyscic na sucho i zamrozic. Moja kolezanka, fanka
>grzybow,powiedziala mi jednak, ze kurki maja bardzo duzo wody i najpierw
>powinno sie je troche odparowac na suchej teflonowej patelni przed
>zamrozeniem. Zdziwilam sie, bo nigdy nie slyszalam o takim sposobie. Dla
>pewnosci chcialam sie was poradzic. Jak zamrozic te kurki?
>
Zawsze dusze kurki, na ostrym ogniu, na teflonie, pod przykryciem.
Potem dopiero je gotuje.
Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---
Niesz !
~ ~ ~
~ ~
~
~ ~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-22 18:55:39
Temat: Re: Kurki
Użytkownik "almadka" <a...@W...TO.wp.pl> napisał w wiadomości
news:ahhbqv$caa$1@news.onet.pl...
> Mam dwa kilo kurek. Chcialam czesc zamrozic. W archiwum dowiedzialam sie,
ze
> nalezy je oczyscic na sucho i zamrozic. Moja kolezanka, fanka
> grzybow,powiedziala mi jednak, ze kurki maja bardzo duzo wody i najpierw
> powinno sie je troche odparowac na suchej teflonowej patelni przed
> zamrozeniem. Zdziwilam sie, bo nigdy nie slyszalam o takim sposobie. Dla
> pewnosci chcialam sie was poradzic. Jak zamrozic te kurki?
A ja kurki poprostu myję i zamrazam. Ot cała filozofia. A w zime
jajeczniczka mniam....
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-23 14:09:26
Temat: Re: Kurki>Jak zamrozic te kurki?
>
> pozdr.
> almadka
>
>
W zeszłym roku zamroziłem oczyszczone (całą reklamówkę) i w zimie miałem
"gumowe" grzybki. Nie dało się ich dobrze kroić i były takie sobie. W tym
roku poddusiłem na maśle i zamroziłem. Po rozmrożeniu były SUPERRRRR.
Pozdrawiam
Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |