Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lasagne - Wasze przepisy:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Lasagne - Wasze przepisy:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-29 21:18:11

Temat: Lasagne - Wasze przepisy:)
Od: p...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Witam:)
Kobieta chce mi zrobic jutro (a jak już czwartek to dziś) dzień chłopaka, a ja w
piątek pewnie zrobię Jej dzień dziewczyny i tak pomyślałem sobie - kuchnia
włoska na dobry początek. Padło na Lasagne. Problem taki że wiem jak obsłużyć
klawiaturę by wysłać tego posta ale co w kuchni??? :/
Może z Waszą pomocą coś się uda?
Chodzi mi o Wasze sprawdzone przepisy i w ogóle co i jak i z czym i ile w
piekarniku:)
Przepis z opakowania płatków makaronu do Lasagne to pewnie za mało:/
Pozdrawiam gorąco:)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-29 21:26:50

Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <2...@n...onet.pl>,
p...@p...onet.pl wrote:


> Przepis z opakowania płatków makaronu do Lasagne to pewnie za mało:/


Dlaczego? Nie znam tego konkretnego przepisu, który znalazłeś, ale
wiele przepisów z różnych opakowań jest całkiem dobrych, a przede
wszystkim przewidzianych dla osób mniej obytych z kuchnią. Jeżeli
jesteś początkujący, nie kombinuj od razu zanadto.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 11:40:29

Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)
Od: "marqzik" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Podstawka mielonej wołowiny usmażona z cebulką. Na oliwie z oliwek
Przyprawiona pieprzem, bazylią solą, czosnkiem z torebki
Po przesmażeniu dodaję gotowy sos do spagghetti ze słoika (wybór znalezy do
Ciebie)...
Dodaje trochę proszku do robienia sosów pomidorowych do spaghetti zeby mix
był mniej lejący i trochę startego żółtego sera.

A potem do foremki wąskiej i krótkiej
na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
krótko i z dodatkiem oleju!)
mięsko
na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
krótko i z dodatkiem oleju!)
mięsko
na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
krótko i z dodatkiem oleju!)
mięsko

tak jak poniżej...

|___----|
miesko
|___----|


| - scianki foremki
___---- platy makaronu


A na sam wierzch posyp większą ilością żółtego sera i zaraz po wyjęciu
przyozdobić świeżą bazylią!!!

Piecze się nie długo!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 17:31:11

Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)
Od: p...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Podstawka mielonej wołowiny usmażona z cebulką. Na oliwie z oliwek
> Przyprawiona pieprzem, bazylią solą, czosnkiem z torebki
> Po przesmażeniu dodaję gotowy sos do spagghetti ze słoika (wybór znalezy do
> Ciebie)...
> Dodaje trochę proszku do robienia sosów pomidorowych do spaghetti zeby mix
> był mniej lejący i trochę startego żółtego sera.
>
> A potem do foremki wąskiej i krótkiej
> na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
> krótko i z dodatkiem oleju!)
> mięsko
> na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
> krótko i z dodatkiem oleju!)
> mięsko
> na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
> krótko i z dodatkiem oleju!)
> mięsko
>
> tak jak poniżej...
>
> |___----|
> miesko
> |___----|
>
>
> | - scianki foremki
> ___---- platy makaronu
>
>
> A na sam wierzch posyp większą ilością żółtego sera i zaraz po wyjęciu
> przyozdobić świeżą bazylią!!!
>
> Piecze się nie długo!
>
>


Dzieki bardzo:)
To co piszesz o sosie do spagetti zgadza sie z tym co mowi moja znajoma (w
Zamościu akcja: "Paweł Robi Lasagne Swojej Dziewczynie - Kochany Narodzie
Przyłącz Się" i naród się przyłącza:)
Ale moja Maleństwo uwielbia żółty ser więc pewnie dam go trochę więcej niż
trochę...:)
Nic to... dam znać jak to wszystko wyszło.
Pozdrawiam:)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-01 12:18:16

Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)
Od: "Nat" <e...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Naprawde dobry przepis jest na opakowaniu od makaronu do lasagne firmy
Malma. Wyprobowany - pychotka. Poza tym tego makaronu nie trzeba
gotowac......Oj az mnie na lasagne naszlo..

pozdrawiam.

Nat


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-02 20:42:34

Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)
Od: p...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Misja zakończona pełnym sukcesem:D
Maleństwo wypasione, ja wypasiony... nawet rodziny kawałek został wypasiony (z
moich proporcji dla dwóch osób wyszło dla 4, na kolację i na śniadanie, a nawet
dziś po pracy kawałeczke jeszcze wszamałem:)
Powiem szczerze, że na bazie przepisu z opakowania (Władi i Nat), przez to co
napisała marqzik, uzupełnione poradami z netu wyszło to wszysko naprawdę fajnie
- wizualnie (skrzywienie zawodowe grafika;)) i oczywiście smakowo:)
Lasagne - palce lizać:) Cały wieczór - palce lizać:D
Dziękuję Wam za porady:)
Pozdrawiam gorąco:)
Paweł

aha... znalazłem gdzieś, aby do mięska wlać szklankę czerwonego półsłodkiego
wina i na tym dusić - rzeczywiście fajny pomysł. Polecam:)
A resztę wina to już na inne fajne pomysły;)



> Naprawde dobry przepis jest na opakowaniu od makaronu do lasagne firmy
> Malma. Wyprobowany - pychotka. Poza tym tego makaronu nie trzeba
> gotowac......Oj az mnie na lasagne naszlo..
>
> pozdrawiam.
>
> Nat
>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Figi kandyzowane - co zrobić?
RAFAELLO - pychota !!!!!!!!!!!
Jak uratować zepsuty bigos?
Zapach powideł
CO robicie z kiszonych rydzów ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »