| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-29 21:18:11
Temat: Lasagne - Wasze przepisy:)Witam:)
Kobieta chce mi zrobic jutro (a jak już czwartek to dziś) dzień chłopaka, a ja w
piątek pewnie zrobię Jej dzień dziewczyny i tak pomyślałem sobie - kuchnia
włoska na dobry początek. Padło na Lasagne. Problem taki że wiem jak obsłużyć
klawiaturę by wysłać tego posta ale co w kuchni??? :/
Może z Waszą pomocą coś się uda?
Chodzi mi o Wasze sprawdzone przepisy i w ogóle co i jak i z czym i ile w
piekarniku:)
Przepis z opakowania płatków makaronu do Lasagne to pewnie za mało:/
Pozdrawiam gorąco:)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-29 21:26:50
Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)In article <2...@n...onet.pl>,
p...@p...onet.pl wrote:
> Przepis z opakowania płatków makaronu do Lasagne to pewnie za mało:/
Dlaczego? Nie znam tego konkretnego przepisu, który znalazłeś, ale
wiele przepisów z różnych opakowań jest całkiem dobrych, a przede
wszystkim przewidzianych dla osób mniej obytych z kuchnią. Jeżeli
jesteś początkujący, nie kombinuj od razu zanadto.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 11:40:29
Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)Podstawka mielonej wołowiny usmażona z cebulką. Na oliwie z oliwek
Przyprawiona pieprzem, bazylią solą, czosnkiem z torebki
Po przesmażeniu dodaję gotowy sos do spagghetti ze słoika (wybór znalezy do
Ciebie)...
Dodaje trochę proszku do robienia sosów pomidorowych do spaghetti zeby mix
był mniej lejący i trochę startego żółtego sera.
A potem do foremki wąskiej i krótkiej
na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
krótko i z dodatkiem oleju!)
mięsko
na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
krótko i z dodatkiem oleju!)
mięsko
na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
krótko i z dodatkiem oleju!)
mięsko
tak jak poniżej...
|___----|
miesko
|___----|
| - scianki foremki
___---- platy makaronu
A na sam wierzch posyp większą ilością żółtego sera i zaraz po wyjęciu
przyozdobić świeżą bazylią!!!
Piecze się nie długo!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 17:31:11
Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)> Podstawka mielonej wołowiny usmażona z cebulką. Na oliwie z oliwek
> Przyprawiona pieprzem, bazylią solą, czosnkiem z torebki
> Po przesmażeniu dodaję gotowy sos do spagghetti ze słoika (wybór znalezy do
> Ciebie)...
> Dodaje trochę proszku do robienia sosów pomidorowych do spaghetti zeby mix
> był mniej lejący i trochę startego żółtego sera.
>
> A potem do foremki wąskiej i krótkiej
> na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
> krótko i z dodatkiem oleju!)
> mięsko
> na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
> krótko i z dodatkiem oleju!)
> mięsko
> na zakladkę 2 plastry wczesniej lekko ugotowanego makaronu (makaron gotuj
> krótko i z dodatkiem oleju!)
> mięsko
>
> tak jak poniżej...
>
> |___----|
> miesko
> |___----|
>
>
> | - scianki foremki
> ___---- platy makaronu
>
>
> A na sam wierzch posyp większą ilością żółtego sera i zaraz po wyjęciu
> przyozdobić świeżą bazylią!!!
>
> Piecze się nie długo!
>
>
Dzieki bardzo:)
To co piszesz o sosie do spagetti zgadza sie z tym co mowi moja znajoma (w
Zamościu akcja: "Paweł Robi Lasagne Swojej Dziewczynie - Kochany Narodzie
Przyłącz Się" i naród się przyłącza:)
Ale moja Maleństwo uwielbia żółty ser więc pewnie dam go trochę więcej niż
trochę...:)
Nic to... dam znać jak to wszystko wyszło.
Pozdrawiam:)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-01 12:18:16
Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)
Naprawde dobry przepis jest na opakowaniu od makaronu do lasagne firmy
Malma. Wyprobowany - pychotka. Poza tym tego makaronu nie trzeba
gotowac......Oj az mnie na lasagne naszlo..
pozdrawiam.
Nat
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-02 20:42:34
Temat: Re: Lasagne - Wasze przepisy:)Misja zakończona pełnym sukcesem:D
Maleństwo wypasione, ja wypasiony... nawet rodziny kawałek został wypasiony (z
moich proporcji dla dwóch osób wyszło dla 4, na kolację i na śniadanie, a nawet
dziś po pracy kawałeczke jeszcze wszamałem:)
Powiem szczerze, że na bazie przepisu z opakowania (Władi i Nat), przez to co
napisała marqzik, uzupełnione poradami z netu wyszło to wszysko naprawdę fajnie
- wizualnie (skrzywienie zawodowe grafika;)) i oczywiście smakowo:)
Lasagne - palce lizać:) Cały wieczór - palce lizać:D
Dziękuję Wam za porady:)
Pozdrawiam gorąco:)
Paweł
aha... znalazłem gdzieś, aby do mięska wlać szklankę czerwonego półsłodkiego
wina i na tym dusić - rzeczywiście fajny pomysł. Polecam:)
A resztę wina to już na inne fajne pomysły;)
> Naprawde dobry przepis jest na opakowaniu od makaronu do lasagne firmy
> Malma. Wyprobowany - pychotka. Poza tym tego makaronu nie trzeba
> gotowac......Oj az mnie na lasagne naszlo..
>
> pozdrawiam.
>
> Nat
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |