« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-29 19:12:26
Temat: RAFAELLO - pychota !!!!!!!!!!!kumpel przyniósł do pracy i tak mi zasmakowalo ze zrobilem je na drugi dzień
ciasto rewelka, bardzo proste do zrobienia
dajcie znac jak wam smakowalo
Czas przygotowania : 40 minut
SKŁADNIKI :
3 szklanki mleka
1 szklanka mąki (przenna)
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie wiórek kokosowych (10 dkg)
1 opakowanie białych migdałów w płatkach (10 dkg)
1 opakowanie masła roślinnego
1 opakowanie krakersów (klasyczne firmy Lajkonik, są one lekko słonkawe)
PRZEPIS:
- mleko, cukier, mąkę i cukier wanilowy wrzucamy do garnka i mieszamy
(najlepiej mikserem)
- stawiamy na mały ogień i cały czas mieszamy (BARDZO WAŻNE) do uzyskania
konsystencji budyniu
- odstawiamy do ostygnięcia budyniową masę
- następnie dodajemy masło i wiórki kokosowe i ucieramy mikserem na
jednolitą masę
- w tortownicy (ilosci podane dot. tortownicy sredniej wielkosci) lub
brytfance ukladamy 1 warstwe krakersów, na to utarta masę znów warstwa
krakersów i znów masa
- całość obficie posypujemy migdałami
- chowamy do lodówki (6-8 stopni) na 2 godziny
SMACZNEGO!
FoKuS
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |