Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
From: "FoKuS" <y...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RAFAELLO - pychota !!!!!!!!!!!
Date: Wed, 29 Sep 2004 21:12:26 +0200
Organization: Aster City Cable
Lines: 37
Message-ID: <cjf1d5$1b52$1@mamut.aster.pl>
Reply-To: "FoKuS" <y...@a...net.pl>
NNTP-Posting-Host: 43-bem-3.acn.waw.pl
X-Trace: mamut.aster.pl 1096485093 44194 62.121.82.43 (29 Sep 2004 19:11:33 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 29 Sep 2004 19:11:33 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...pl
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-Server-Info: http://www.aster.pl/news/
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:217058
Ukryj nagłówki
kumpel przyniósł do pracy i tak mi zasmakowalo ze zrobilem je na drugi dzień
ciasto rewelka, bardzo proste do zrobienia
dajcie znac jak wam smakowalo
Czas przygotowania : 40 minut
SKŁADNIKI :
3 szklanki mleka
1 szklanka mąki (przenna)
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie wiórek kokosowych (10 dkg)
1 opakowanie białych migdałów w płatkach (10 dkg)
1 opakowanie masła roślinnego
1 opakowanie krakersów (klasyczne firmy Lajkonik, są one lekko słonkawe)
PRZEPIS:
- mleko, cukier, mąkę i cukier wanilowy wrzucamy do garnka i mieszamy
(najlepiej mikserem)
- stawiamy na mały ogień i cały czas mieszamy (BARDZO WAŻNE) do uzyskania
konsystencji budyniu
- odstawiamy do ostygnięcia budyniową masę
- następnie dodajemy masło i wiórki kokosowe i ucieramy mikserem na
jednolitą masę
- w tortownicy (ilosci podane dot. tortownicy sredniej wielkosci) lub
brytfance ukladamy 1 warstwe krakersów, na to utarta masę znów warstwa
krakersów i znów masa
- całość obficie posypujemy migdałami
- chowamy do lodówki (6-8 stopni) na 2 godziny
SMACZNEGO!
FoKuS
|