Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lekko, latwo i przyjemnie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Lekko, latwo i przyjemnie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-11-29 07:18:52

Temat: Lekko, latwo i przyjemnie
Od: "(Na)Lesnik" <m...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Niestety dzisiaj bez przepisów. Następnym razem postaram się podać Wam przep
is na spaghetti po bolońsku, które bardzo lubię. A dzisiaj tylko kilka uwag.
1. Rosół po królewsku (mój kumpel, który mi to pokazał, nazywa to trochę ina
czej, ale kojarzy się to raczej z paniami, które zarabiają na ulicach).
Zanim zalewam makaron rosołem, kładę na niego dekoracyjnie kilka plasterków
surowych pieczarek. Nie zmieniają one smaku, ale ładnie wyglądają, szczególn
ie z natką pietruszki.
2. Czosnek ponad wszystko
Moja kumpela z Opola dodaje do każdej (przynajmniej tak twierdzi) zupy zmiaż
dżony czosnek. Ogórkowa bardzo mi smakowała, ale do pomidorowej jeszcze się
nie odważyłem dodać czosnku, a podobno można.
3. Obiad na winie (z czasów studenckich)
Wrzucamy do garnka wszystko, co się nawinie pod rękę i staramy się upitrasić
coś jadalnego.

Z aikidockim pozdrowieniem
Do złamania

(Na)Leśnik




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-11-29 10:13:12

Temat: Re: Lekko, latwo i przyjemnie
Od: "Joanna Gacka" <j...@w...to.obywatel.pl> szukaj wiadomości tego autora

> 2. Czosnek ponad wszystko
> Moja kumpela z Opola dodaje do każdej (przynajmniej tak twierdzi) zupy
zmiaż
> dżony czosnek. Ogórkowa bardzo mi smakowała, ale do pomidorowej jeszcze
się
> nie odważyłem dodać czosnku, a podobno można.
Pomidorowa z czosnkiem jest wspaniala
Sama czesto taka robie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-11-30 10:32:27

Temat: Re: Lekko, latwo i przyjemnie
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp> szukaj wiadomości tego autora

Z tego co sie nawinie najlepiej wychodzily obiady po imprezach
przygotowanych przez dziewczyny, bo zawsze zostawalo cos to zjedzenie (po
meskich zostawaly tylko plyny i to nie zawsze), a z takich potraw
studenckich do tej pory duszone ziemniaki tj surowe ziemniaki kroimy w
plasterki wrzucamy na patelnie z pokrojona rowniez na plasterki cebuli i
ewentualnie selerem, soli podlewamy woda (rosolem) i odrobina oleju,
przykrywamy i dusimy do miekkosci ok 25-30 min. Mieso kroimy takze w
plasterki i w zaleznosci od posiadanego wrzucamy od razu lub w polowie
duszenia. Na koniec mozna wrzucic jajka i zapuchajka gotowa.
.
> 3. Obiad na winie (z czasów studenckich)
> Wrzucamy do garnka wszystko, co się nawinie pod rękę i staramy się
upitrasić
> coś jadalnego.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Choroba wsciekłych krów
Watrobka - co zrobilem zle?
[sprzet kuchenny] - automat do pieczenia chleba
Szarlotka Joanny...
WWW - Wirtualna Kuchnia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »