Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ło Jezzu..

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ło Jezzu..

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-05 08:18:03

Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: Tunia <t...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Pewnego dnia, a był to: Tue, 4 Sep 2001 23:31:15 +0200 , sadyl
<s...@p...onet.pl> napisał/ła:

>uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
>Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))

yh
szkoda, że mój tato za granicą jest - on UWIELBIA KURKI i robi z nich
kosmiczne rzeczy
na przykład kurki z twarogiem i pietruszką...
wysłaąm mu maila - może coś przyśle

a ja ide kupić trochę kurek :)

pozdrowionka

--
~ tunia ~ remontowa ~
~ t...@c...com ~ t...@m...com ~ http://maciejka.blog.pl ~
~ ICQ 43595161 ~ GG 380777 ~
~ You can check in any time you like, but you can never leave ~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-05 08:25:13

Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> Moja st..
>
> uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
>
> sadyl

podobno można ususzyć i pchać potem do chińszczyzny, ale ryzykowne,
nieprawdaż...
Może usmaż na masełku i mi przywieź!

Wkn :-))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 08:27:02

Temat: Re: ?o Jezzu..
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

[...]
> Najlepiej byłoby zamrozić [...]
Zadałeś pytanie, na które to jest najlepsza odpowiedź.
Docenisz to w zimie lub wczesną wiosną.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 08:44:33

Temat: Re: ?o Jezzu..
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 05 Sep 2001 09:23:17 +0200, sadyl <s...@p...onet.pl>
wrote:

>
>
>Krysia Thompson wrote:
>
>> zapakowac w paczuszke i przyslac do Krysi, nie bedzie marudzic.
>
>Nie mam przekonania, jak kurki znios? transport
>Najlepiej by?oby zamrozi? - ale technicznie to chyba ma?o realne
>
>Mo?e jednak warto spróbowa??
>
>adresik pocztowy prosz? na priv
>(jaka? szcz?tkowa forma wdzi?czno?ci za wszystkie gifty - a za ?apki w
>szczególno?ci :))
>
>sadyl

No wiesz??
Lapki i inne siurpryzy nie byly wezwaniem o wdziecznosc, czy jak
jej tam Jerzy poza tym ma racje!!

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 08:46:10

Temat: Re: ?o Jezzu..
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 5 Sep 2001 09:33:40 +0200, Asia S?ocka
<a...@p...onet.pl> wrote:

>U?ytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
>> Moja st..
>>
>> uszcz?sliwi?a mnie reklaówk? (na oko: 2,5 kg) z kurkami
>> Co mozna z tego na szybko? poza nie?mierteln? jajecznic? :))
>
>Jest teraz taka gazeta z przepisami grzybowymi, a w niej m.in:
>kurki duszone z koperkiem, taki "pieróg"- grzyby zawini?te w
>mro?one
>ciasto francuskie, zupki (mniam), jako nadzienie do drobiu i
>sznycli, zapiekane,
>w ?mietanie, w pasztecikach i pierogach i sma?one w cie?cie.
>Pozdrawiam
>Asia

o rety! Znow mnie to powalilo na kolana (najlatwiej ti padanie na
kolana idzie przy wisniach i kurkach - u nas sa male tacki po
ekwiwalent 18 zl...na tacce jest tyle, ze zrobilabym, zjadla,
wylizala talerz i wolala o jeszcze)

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 08:47:06

Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>podobno można ususzyć i pchać potem do chińszczyzny, ale ryzykowne,
>nieprawdaż...
>Może usmaż na masełku i mi przywieź!
>
>Wkn :-))
>
dlaczego ryzykowne?

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 08:59:18

Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



"Joanna Duszczyńska" wrote:

> Szczerze mówiąc - ugotować kurki, zalać zalewą - woda +ocet (zawsze próbuję
> i nie potrafię podać stężenia) + ziele angielskie i listek laurowy,
> zapasteryzować.

A może jakaś marchewka i cebulka?

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 09:01:06

Temat: Re: ?o Jezzu..
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Jerzy wrote:
>
> [...]
> > Najlepiej byłoby zamrozić [...]
> Zadałeś pytanie, na które to jest najlepsza odpowiedź.
> Docenisz to w zimie lub wczesną wiosną.

Tak, ale nie chodziło mi o przetrzymanie tego dla siebie, tylko o
wysyłkę (vide sąsiedni post: kurki długodystansowe)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 09:16:16

Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: "cezary gmyz" <c...@z...media.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Moja st..
>
> uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
>
> sadyl
Jakis czas temu podawalem przepis na kurki w smietanie z piersia kurczeca
wlasnego pomyslu. Przeszukaj archiwum. Lipiec tytulu zapomnialem
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 09:43:04

Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B95E966.3B44F044@poczta.onet.pl...
>
>
> "Joanna Duszczyńska" wrote:
>
> > Szczerze mówiąc - ugotować kurki, zalać zalewą - woda +ocet (zawsze
próbuję
> > i nie potrafię podać stężenia) + ziele angielskie i listek laurowy,
> > zapasteryzować.
>
> A może jakaś marchewka i cebulka?
>

A po co?
To mają być marynowane kurki, a nie sałatka warzywna z kurkami...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak nauczyc sie gotowac?
Zupa berdyczowska
Mozdziez a prodiz
ruskie pierogi - po ukraińsku
Lasage w restauracji

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »