| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-14 11:26:41
Temat: Lomo SaltadoWit@m !!
Z serii "kolejny peruwiański przepis". Idealny na kolacje dla znajomych.
Podaje go z jasnym piwem (mocno zmrożonym - oczywiście).
1/2 kg cielęciny
1/2 kg ziemniaków w mundurkach
2 cebule
3 ząbku czosnku
łyżeczka ostrej mielonej papryki
2 łyzeczki octu winnego
2 pomidory
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sol,pieprz,oregano i kminek
Cielecine pokroic na male kawalki i podsmazyc na oliwie, przyprawiajac do
smaku sola, pieprzem oregano i kminkiem. Do innego rondelka włozyc pokrojone
cebule,czosnek,mielona paopryke w wlac 2 lyzeczki octu winnego. Nastepnie
podgotowac i dodac, ciagle mieszajac, pokrojone wzdluz pomidory. Ugotowany
wywar polaczyc z podsmazona cielecina i posypac pokrojona natka pietruszki.
Odstawic. W osobnym naczyniu smazyc pokrojone w plasterki ziemniaki, które
po usmazeniu dokladamy do miesa i ponownie podgrzewamy. Mozna podawac razem
z bialym ryzem.
najlepszego
Popi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |