Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lomo Saltado

Grupy

Szukaj w grupach

 

Lomo Saltado

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-14 11:26:41

Temat: Lomo Saltado
Od: "Popi" <f...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wit@m !!
Z serii "kolejny peruwiański przepis". Idealny na kolacje dla znajomych.
Podaje go z jasnym piwem (mocno zmrożonym - oczywiście).

1/2 kg cielęciny
1/2 kg ziemniaków w mundurkach
2 cebule
3 ząbku czosnku
łyżeczka ostrej mielonej papryki
2 łyzeczki octu winnego
2 pomidory
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sol,pieprz,oregano i kminek


Cielecine pokroic na male kawalki i podsmazyc na oliwie, przyprawiajac do
smaku sola, pieprzem oregano i kminkiem. Do innego rondelka włozyc pokrojone
cebule,czosnek,mielona paopryke w wlac 2 lyzeczki octu winnego. Nastepnie
podgotowac i dodac, ciagle mieszajac, pokrojone wzdluz pomidory. Ugotowany
wywar polaczyc z podsmazona cielecina i posypac pokrojona natka pietruszki.
Odstawic. W osobnym naczyniu smazyc pokrojone w plasterki ziemniaki, które
po usmazeniu dokladamy do miesa i ponownie podgrzewamy. Mozna podawac razem
z bialym ryzem.

najlepszego

Popi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"Biust" z kurczaka
ciasta
Nikt nie robił indyka z owocami??!!
Herbatka
A co na Sylwestra?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »