| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-16 01:33:59
Temat: Losos - byl, jest i bedzieKiedys podawalam, ale ze czas na przypomnienia, to specjalnie dla Alexa
podaje propozycje szybkiego i smacznego obiadu na dwie osoby.
Filet lososia - okolo 250 gr
250 gr pieczarek
3 cebulki dymki
2 czubate lyzki posiekanego koperku
pol szklanki bialego wina lub piwa
1 lyzeczka masla
1 lyzeczka pieprzu
1/2 lyzeczki soli
Filet pokroic w cienkie platy po skosie. Pieczarki pokroic w plastry.
Cebulke dymke - biale i zielone czesci - pokroic drobno. Male
zaroodporne plaskie naczynie z przykrywka lub platem folii alum
wysmarowac grubo maslem, wysypac dymka, na to pieczarki, lyzka
posiekanego koperku, troche soli i pieprzu, na to platy lososia w
mozliwie pojedynczej warstwie, troche zazebiajac, znow lyzka koperku,
reszta pieprzu i soli, podlac po brzegach winem lub piwem, zakryc i
dusic na malym ogniu okolo 15 minut od zabulgocenia. Mozna tez piec w
piecu, okolo 25 minut w 180C/350F. Podac z makaronem lub ryzem i duza salata.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-20 02:34:08
Temat: Re: Losos - byl, jest i bedzieMagdalena Bassett wrote:
>
> Kiedys podawalam, ale ze czas na przypomnienia, to specjalnie dla Alexa
> podaje propozycje szybkiego i smacznego obiadu na dwie osoby.
>
> Filet lososia - okolo 250 gr
....
A ja skorzystalem. Wybaczysz?
I zjedlismy dzis tego norweskiego/?/ lososia wg przepisu Poznanianki
z Kaliforni z pakistanskim ryzem/basmati/ , jordanska
salata,holenderskimi pieczarkami a licho wie skad byla oliwa, pieprz..
itp itd. Losos globalny. :-)
Najwazniejsze ze mial nowy fajny smak. Tylko byl duszono-pieczony bo
slabo sie dusil wiec go podpieklem pod koniec.
A jak ty go robisz? Pieczesz ? Dusisz w piekarniku?
pozdrowienia
Tomek W
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-22 07:27:23
Temat: Re: Losos - byl, jest i bedzie
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w
wiadomości news:3CBB7F80.EE74FD13@west.net...
> Kiedys podawalam, ale ze czas na przypomnienia, to specjalnie
dla Alexa
> podaje propozycje szybkiego i smacznego obiadu na dwie osoby.
Wielkie dzieki, nie wiem skad ten favor, na pewno wyprubuje. ;-)
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-22 19:32:23
Temat: Re: Losos - byl, jest i bedzie> No bo byles zdolowany tamtego dnia, to ci chcialam pomoc...
Brawo Magdo! Jesteś Wielka!
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-23 10:06:56
Temat: Re: Losos - byl, jest i bedzie
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w
wiadomości news:3CC44D0B.83E8EC97@west.net...
>
>
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
> >
> > Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w
> > wiadomości news:3CBB7F80.EE74FD13@west.net...
> > > Kiedys podawalam, ale ze czas na przypomnienia, to
specjalnie
> > dla Alexa
> > > podaje propozycje szybkiego i smacznego obiadu na dwie
osoby.
> >
> > Wielkie dzieki, nie wiem skad ten favor, na pewno wyprubuje.
;-)
> > pozdr.Alex
>
>
> No bo byles zdolowany tamtego dnia, to ci chcialam pomoc...
> MB
Dzieki bardzo, zastosuję w inna handre.
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |