| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-10 13:42:43
Temat: MAŁŻE DLA TYCH CO NIE LUBIĄWitam, ostatnio testowałem to na osobie, która na owoce morza mówi paskudne
robaki, i jej smakowało - ciekawy jestem opinii, oraz ewentulanych
polepszeń.
MAŁŻE W BESZAMELU
2 CEBULE
SEREK TOPIONY PODLASKI
PIECZARKI
MAŁŻE W SOSIE WŁASNYM
SER ŻÓŁTY
SOS BESZAMELOWY
Pokroić cebulkę i zeszklić dodać pieczarki podsmażyć, posolić. W garnku
rozpuścić serek topiony z odrobiną masła dodać do tego wodę spod małży,
podgrzać, zostawić na boczku. (Uwaga! Nie wolno tego zagotować). Dodać do
tego usmażoną cebulkę z pieczarkami, wymieszać wlać do żaroodpornego
naczynia. Zalać gęstym sosem beszamelowym, posypać serem żółtym zapiec.
Podawać z białym winie i pieczywem pszennym.
--
Pozdrawiam
Grzesiek
mail to: l...@k...net.pl
--
nowa oferta, nowe mozliwosci, nowe ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-10 14:29:09
Temat: Re: MAŁŻE DLA TYCH CO NIE LUBIĄ
Grzesiak Grzegorz wrote:
> Witam, ostatnio testowałem to na osobie, która na owoce morza mówi paskudne
> robaki, i jej smakowało - ciekawy jestem opinii, oraz ewentulanych
> polepszeń.
>
> MAŁŻE W BESZAMELU
> 2 CEBULE
> SEREK TOPIONY PODLASKI
> PIECZARKI
> MAŁŻE W SOSIE WŁASNYM
> SER ŻÓŁTY
> SOS BESZAMELOWY
>
> Pokroić cebulkę i zeszklić dodać pieczarki podsmażyć, posolić. W garnku
> rozpuścić serek topiony z odrobinš masła dodać do tego wodę spod małży,
> podgrzać, zostawić na boczku. (Uwaga! Nie wolno tego zagotować). Dodać do
> tego usmażonš cebulkę z pieczarkami, wymieszać wlać do żaroodpornego
> naczynia. Zalać gęstym sosem beszamelowym, posypać serem żółtym zapiec.
> Podawać z białym winie i pieczywem pszennym.
>
Dzieki, z checia wykorzystam, ale kiedy dodac do tego malze?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-13 10:56:43
Temat: Odp: MAŁŻE DLA TYCH CO NIE LUBIĄPRZEPRASZAM !
pod koniec smarzenia cebulki z pieczarkami.
--
Pozdrawiam
Grzesiek
mail to: l...@k...net.pl
Użytkownik Piorun <p...@a...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@a...pl...
>
>
> Grzesiak Grzegorz wrote:
>
> > Witam, ostatnio testowałem to na osobie, która na owoce morza mówi
paskudne
> > robaki, i jej smakowało - ciekawy jestem opinii, oraz ewentulanych
> > polepszeń.
> >
> > MAŁŻE W BESZAMELU
> > 2 CEBULE
> > SEREK TOPIONY PODLASKI
> > PIECZARKI
> > MAŁŻE W SOSIE WŁASNYM
> > SER ŻÓŁTY
> > SOS BESZAMELOWY
> >
> > Pokroić cebulkę i zeszklić dodać pieczarki podsmażyć, posolić. W garnku
> > rozpuścić serek topiony z odrobiną masła dodać do tego wodę spod małży,
> > podgrzać, zostawić na boczku. (Uwaga! Nie wolno tego zagotować). Dodać
do
> > tego usmażoną cebulkę z pieczarkami, wymieszać wlać do żaroodpornego
> > naczynia. Zalać gęstym sosem beszamelowym, posypać serem żółtym zapiec.
> > Podawać z białym winie i pieczywem pszennym.
> >
>
> Dzieki, z checia wykorzystam, ale kiedy dodac do tego malze?
>
--
nowa oferta, nowe mozliwosci, nowe ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |