| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-28 10:12:02
Temat: MM makaWitajcie,
dopiero co wyeksperymentowalam golabki z kasza gryczana i grzybami (pycha),
a juz mnie kusi do nastepnych prob.
Mam pytanie do tych co probowali cos piec z maki z pelnego przemialu - czy
daloby sie np jakies placuszki, podplomyki, cokolwiek z tego upiec/ usmazyc?
Albo np.tarte z warzywami? Nie ukrywam, brak mi troche pieczywa, czasem
jadam wymienianego tu kiedys "Bednarza" z Lomianek, ale niespecjalnie mi
smakuje. Ostatnio na sniadanie pogryzam "dachowki" Wasa z powidlami ktore
sobie robie z mrozonch sliwek z fruktoza. Przymierzam sie do upieczenia
chleba, ale mam troche pietra ze mi nie wyjdzie, wolalabym zaczac od czego
mniejszego ...
Macie jakies doswiadczenia?
Pozdrawiam
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-02-28 10:21:21
Temat: Re: MM maka
----- Original Message -----
From: "Ana" <a...@g...pl>
> Mam pytanie do tych co probowali cos piec z maki z pelnego przemialu - czy
> daloby sie np jakies placuszki, podplomyki, cokolwiek z tego upiec/ usmazyc?
Pierogi z kapusta i grzybami na wigilię były pycha.... Tylko dawałam gorąca wodę
zamiast zimnej.
Pozdr,
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-02-28 10:32:47
Temat: Re: MM maka
Użytkownik "Anna P." <a...@p...fm> napisał w wiadomości
news:01b901c2df13$15c28f00$8d000a80@PAPNET1621...
> Pierogi z kapusta i grzybami na wigilię były pycha.... Tylko dawałam
gorąca wodę zamiast zimnej.
> Pozdr,
> Anka P.
***
Ooo, brzmi niezle :-)
Ciasto z samej maki i wody?
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-02-28 10:42:58
Temat: Re: MM maka
----- Original Message -----
From: "Ana" <a...@g...pl>
>
> Ooo, brzmi niezle :-)
> Ciasto z samej maki i wody?
> AniaK
>
No, sól jeszcze była.... ALe proporcji dokładnie nie pamietam...
AP
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-02-28 11:11:44
Temat: Re: MM maka
Użytkownik "Anna P." <a...@p...fm> napisał w wiadomości
news:01f101c2df16$16bd8970$8d000a80@PAPNET1621...
>
>
> No, sól jeszcze była.... ALe proporcji dokładnie nie pamietam...
> AP
>****
A, to nieszkodzi, ja i tak sie nigdy nie umiem trzymac przepisow .... :-)
Dzieki za pomysl. O matko, jaka glodna jestem ....
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-02-28 11:50:01
Temat: Re: MM maka> > No, sól jeszcze była.... ALe proporcji dokładnie nie pamietam...
> A, to nieszkodzi, ja i tak sie nigdy nie umiem trzymac przepisow .... :-)
super! dawno sie tak nie smialem. Dobre do sygnaturki ;-D
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-02-28 11:58:51
Temat: Re: MM maka
Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b3nida$2ukn$1@news2.ipartners.pl...
> > > No, sól jeszcze była.... ALe proporcji dokładnie nie pamietam...
> > A, to nieszkodzi, ja i tak sie nigdy nie umiem trzymac przepisow ....
:-)
>
> super! dawno sie tak nie smialem. Dobre do sygnaturki ;-D
>
> musta
***
Hehe, milo ze ci humor z rana poprawilam
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-02-28 15:26:30
Temat: Re: MM makaAna napisał(a):
> Mam pytanie do tych co probowali cos piec z maki z pelnego przemialu - czy
> daloby sie np jakies placuszki, podplomyki, cokolwiek z tego upiec/ usmazyc?
Ja piękę takie cisto drożdżowe: woda, do tego drożdże (1/2 paczki) i
trochę mąki (grubej, sama ją robię z pszenicy, żyta, jęczmienia), tak
żeby to miało konsystencję gęstej śmietany. Rośnie. Solę, dodaję mąki,
wyrabiam, żeby już było gęste jak ciasto, smaruję oliwą, odkładam.
Rośnie. Wtedy robię z tego pizzę (sos pomidorowy, oliwki, pieczarki),
chleb pita (robię takie placuszki niezbyt grube - one w czasie pieczenia
puchną - robi im się dziura w środku, do niej można włożyć pastę z
cieciorki i warzyw), chleb (dodaję do niego płatki i całe ziarna). Po
włożeniu do piekarnika na 100 stopni pozwalam jeszcze wyrosnąć. Aha, jak
do takiego ciasta dodać moreli, śliwek to wychodzi mniam!
--
Asiek
Pisząc do mnie usuń 'kasujto' z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-03-06 16:11:44
Temat: Re: MM makaWtedy robię z tego pizzę (sos pomidorowy, oliwki, pieczarki),
> chleb pita (robię takie placuszki niezbyt grube - one w czasie pieczenia
> puchną - robi im się dziura w środku, do niej można włożyć pastę z
> cieciorki i warzyw), chleb (dodaję do niego płatki i całe ziarna). Po
> włożeniu do piekarnika na 100 stopni pozwalam jeszcze wyrosnąć. Aha, jak
> do takiego ciasta dodać moreli, śliwek to wychodzi mniam!
ale czy chudniesz na tym?
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2003-03-08 10:14:17
Temat: Re: MM makaMusta napisał(a):
> ale czy chudniesz na tym?
Nie jakoś porażająco, ale tak - spadłam z BMI 24,2 na 22,5. Jeszcze
drugie tyle i będzie miodzio ;-) A poważnie - zjedzenie raz w tygodniu
jednego posiłku węglowodanowego, w skład którego wchodzi taka pizza
razowa czy chleb, to, że zacytuję "kwestia higieny psychicznej".
--
Asiek
Pisząc do mnie usuń 'kasujto' z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |