| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-22 14:01:15
Temat: (MM) mąka razowa i pp - rózniceProsze o informacje jaka jast różnica między mąka razową, gracham, z przełnego
przemiłu i jakie tam jeszcze są dostepne w sklepach ze zdrowa zywanością. Tej
ostatniej jeszcze nigdy nie widziałam. Pozostałe owszem ale albo żytnią albo
przenną rózniły sie też numrekiem np 2000 lub 1850.
Która jest najlepsza z punktu widzenia MM i czym tak naprawde sie róznią.
Kidys jak jeszcze nie wiedziłam o istnieniu MM wymysliłam sobie razowe pierogi
z mielonym mięsem z piersi kurczaka. To była pycha !!!!! Teraz rozumiem, że to
nie do końca szczesliwe połączenie. Może ktos ma pomysł na farsz MM do takich
pierogów ale nie owocowy ani inny "slodki" za takimi pierogami jakos nie
przepadam. Wolałabym coś na "słono"
:-)
Mysia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-05-22 14:21:30
Temat: Re: (MM) mąka razowa i pp - róznice
----- Original Message -----
From: <m...@t...pl>
Może ktos ma pomysł na farsz MM do takich
pierogów ale nie owocowy ani inny "slodki" za takimi pierogami jakos nie
przepadam. Wolałabym coś na "słono"
Kapusta z grzybami. Na wigilię robiłam. Tylko mąke zalewałam wrzątkiem.
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-05-22 19:53:46
Temat: Re: (MM) mąka razowa i pp - rózniceAnna P. napisał(a):
> Kapusta z grzybami. Na wigilię robiłam. Tylko mąke zalewałam wrzątkiem.
A mogłabyś podać dokładny przepis na takie ciasto z mąki zalanej
wrzątkiem? Z góry dziękuję.
Pierogi można nadziać pieczarkami z soczewicą, albo soją z jakimiś
pikantnymi przyprawami. Robiłam też taki farsz z cieciorki i pestek
dyni. Myślę, że fajne przepisy na farsze z warzyw mogą być na puszCCCe,
ale adresu tam nie pomnę.
--
Asiek
Pisząc do mnie usuń 'kasujto' z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-05-23 12:13:20
Temat: Re: (MM) mąka razowa i pp - róznice
On 22 May 2003 m...@t...pl wrote:
>
> Kidys jak jeszcze nie wiedzi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-05-23 18:29:03
Temat: Re: (MM) mąka razowa i pp - róznice
>
> Mozesz podac przepis na ciasto do tych pierogow? Z jakiej dokladnie maki
> je robilas?
>
> Suita
>
Właściwie nie ma jako takiego przepisu. Robiłam tak na czuja -
eksperymentalnie. Mąke miałam razowa ale nic wiecej o niej nie pamietam, wtedy
to była jedyna razowa jaką widziałam w sklepie. Dodałam do niej odrobine soli i
wode zimną tyle ile trzeba było do uzyskania odpowiedniej gęstości i lepkości.
Było to wszystko bardzo proste, bo mąka razowa dużo lepiej sie łączy z wodą.
Nie ma wyrabiania, ugniatania. Jak robiłam pojedyncze porcje to mieszałam to
nawet w kubku łyżką. Dopiero potem wyjmowalam, wałkowalam, lepiłam itp. Spróbuj
najpierw na małej porcji to sama sie szybko zorientujesz co i jak.
Smacznego,
Mysia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |