Strona główna Grupy pl.misc.dieta MM - serowa sprawa

Grupy

Szukaj w grupach

 

MM - serowa sprawa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2003-02-13 06:51:10

Temat: Re: MM - serowa sprawa
Od: "wisia" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

wszystkie produkty z nabialu (bez cukru oczywiście) maja ig okolo 30, przy
czym roznia sie swoim skladem, i tak:
ser rokpol pełnotłusty -22/31/0,1 (zawartość bialka/tluszczu/weglowod w 100
g produktu)
ser brie pełnotłusty - 20/28/0,2
ser twarogowy chudy - 20/0,5/3,5
ser twarogowy tlusty - 18/10/3,5
Ze wzgledu na niski ig wszystkie te produkty sa jak najbardziej zalecane w I
fazie, a le ze wzgledu na ich skład zaliczymy je do posilku tlustego lub
weglowodanowego. W zwiazku z tym , jezeli ser ma tluszcz (rokpol, brie,
wszystkie zolte, twarog tlusty) jest posilkiem tluszczowym i tylko do
posilku tluszczowego sie nadaje ( w mysl zasady - jezeli jesz tluszcze,
tylko z weglowodanami o ig<35, co ser spelnia), jezeli nie ma tluszczu
(twarog chudy) - jest super do posilku weglowodanowego (zasada II - posilki
weglowodanowe)

mam nadzieje ze nie namieszalam za bardzo

pozdrowienia
wisia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

MM
36`e" Free access to website 36`e"L41
Jak wzmocnic wlosy ?
Uwaga na diete GK
niska glukoza i niska insulina - czy ktoś wie co to?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »