« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2003-02-13 06:51:10
Temat: Re: MM - serowa sprawawszystkie produkty z nabialu (bez cukru oczywiście) maja ig okolo 30, przy
czym roznia sie swoim skladem, i tak:
ser rokpol pełnotłusty -22/31/0,1 (zawartość bialka/tluszczu/weglowod w 100
g produktu)
ser brie pełnotłusty - 20/28/0,2
ser twarogowy chudy - 20/0,5/3,5
ser twarogowy tlusty - 18/10/3,5
Ze wzgledu na niski ig wszystkie te produkty sa jak najbardziej zalecane w I
fazie, a le ze wzgledu na ich skład zaliczymy je do posilku tlustego lub
weglowodanowego. W zwiazku z tym , jezeli ser ma tluszcz (rokpol, brie,
wszystkie zolte, twarog tlusty) jest posilkiem tluszczowym i tylko do
posilku tluszczowego sie nadaje ( w mysl zasady - jezeli jesz tluszcze,
tylko z weglowodanami o ig<35, co ser spelnia), jezeli nie ma tluszczu
(twarog chudy) - jest super do posilku weglowodanowego (zasada II - posilki
weglowodanowe)
mam nadzieje ze nie namieszalam za bardzo
pozdrowienia
wisia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |