Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia MOJE BOJE (KUCHENNE)

Grupy

Szukaj w grupach

 

MOJE BOJE (KUCHENNE)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-12-21 14:08:56

Temat: MOJE BOJE (KUCHENNE)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przed chwilą naobierałem ziemniaków Fenomenem Zelmera, wyjąłem chleb z
piekarnika... żytnio-pszenno- razowo- pełnoziarnisty i pytlowany mix z
dodatkami: siemię lniane, mak, majeranek, sól kamienna i trochę cukru,
drożdże - też Fenomen - wyrabianie, automat - rośnięcie w kontrolowanej
temperaturze oraz piekarnik z termoobiegiem.

20 dag mąka żytnia razowa
20 dag mąka żytnia pytlowana
20 dag mąka pszenna pełnoziarnista
20 dag mąka pszenna tortowa
40 dag mąka pszenna zwykła
cukier - 4 łyżeczki
sól kamienna - 5 łyżeczek
siemię lniane - 4 łyżki
mak - 3 łyżki
majeranek - 4 łyżki
tłuszcz - 10dag
drożdże 1/4 paczki świeżych


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-12-21 14:11:13

Temat: Re: MOJE BOJE (KUCHENNE)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fkghou$t5o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przed chwilą naobierałem ziemniaków Fenomenem Zelmera, wyjąłem chleb z
> piekarnika... żytnio-pszenno- razowo- pełnoziarnisty i pytlowany mix z
> dodatkami: siemię lniane, mak, majeranek, sól kamienna i trochę cukru,
> drożdże - też Fenomen - wyrabianie, automat - rośnięcie w kontrolowanej
> temperaturze oraz piekarnik z termoobiegiem.
>
> 20 dag mąka żytnia razowa
> 20 dag mąka żytnia pytlowana
> 20 dag mąka pszenna pełnoziarnista
> 20 dag mąka pszenna tortowa
> 40 dag mąka pszenna zwykła
> cukier - 4 łyżeczki
> sól kamienna - 5 łyżeczek
> siemię lniane - 4 łyżki
> mak - 3 łyżki
> majeranek - 4 łyżki
> tłuszcz - 10dag
> drożdże 1/4 paczki świeżych

650ml wody z filtra RO.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-12-23 06:31:52

Temat: Re: MOJE BOJE (KUCHENNE)
Od: Szymuś <pwdi_@_friko3.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Siemię lniane prażone, czy zwykłe i czy mielone ?
Rozumiem, ze siemię do środka a mak do posypania.

--
"Podwładny winien mieć przed obliczem przełożonego
wygląd lichy i durnowaty tak,
by swoim pojmowaniem istoty sprawy
nie peszył przełożonego".

Ukaz cara Rosji, Piotra I z 2 grudnia 1708r.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-12-23 07:38:32

Temat: Re: MOJE BOJE (KUCHENNE)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Szymuś" <pwdi_@_friko3.onet.pl> wrote in message
news:106ba2twqqz4s.dlg@Szymus.pwdi...
> Siemię lniane prażone, czy zwykłe i czy mielone ?
> Rozumiem, ze siemię do środka a mak do posypania.

zwykłe, wszystko do środka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

śledzie korzenne
nalewka kawowa - popsuta?
Lukier. Pomocy
przewrotne pytanie w kwestii 12 potraw...
Marynwany czosnek - Indie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »