| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-21 14:08:56
Temat: MOJE BOJE (KUCHENNE)Przed chwilą naobierałem ziemniaków Fenomenem Zelmera, wyjąłem chleb z
piekarnika... żytnio-pszenno- razowo- pełnoziarnisty i pytlowany mix z
dodatkami: siemię lniane, mak, majeranek, sól kamienna i trochę cukru,
drożdże - też Fenomen - wyrabianie, automat - rośnięcie w kontrolowanej
temperaturze oraz piekarnik z termoobiegiem.
20 dag mąka żytnia razowa
20 dag mąka żytnia pytlowana
20 dag mąka pszenna pełnoziarnista
20 dag mąka pszenna tortowa
40 dag mąka pszenna zwykła
cukier - 4 łyżeczki
sól kamienna - 5 łyżeczek
siemię lniane - 4 łyżki
mak - 3 łyżki
majeranek - 4 łyżki
tłuszcz - 10dag
drożdże 1/4 paczki świeżych
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-12-21 14:11:13
Temat: Re: MOJE BOJE (KUCHENNE)
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fkghou$t5o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przed chwilą naobierałem ziemniaków Fenomenem Zelmera, wyjąłem chleb z
> piekarnika... żytnio-pszenno- razowo- pełnoziarnisty i pytlowany mix z
> dodatkami: siemię lniane, mak, majeranek, sól kamienna i trochę cukru,
> drożdże - też Fenomen - wyrabianie, automat - rośnięcie w kontrolowanej
> temperaturze oraz piekarnik z termoobiegiem.
>
> 20 dag mąka żytnia razowa
> 20 dag mąka żytnia pytlowana
> 20 dag mąka pszenna pełnoziarnista
> 20 dag mąka pszenna tortowa
> 40 dag mąka pszenna zwykła
> cukier - 4 łyżeczki
> sól kamienna - 5 łyżeczek
> siemię lniane - 4 łyżki
> mak - 3 łyżki
> majeranek - 4 łyżki
> tłuszcz - 10dag
> drożdże 1/4 paczki świeżych
650ml wody z filtra RO.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-12-23 06:31:52
Temat: Re: MOJE BOJE (KUCHENNE)Siemię lniane prażone, czy zwykłe i czy mielone ?
Rozumiem, ze siemię do środka a mak do posypania.
--
"Podwładny winien mieć przed obliczem przełożonego
wygląd lichy i durnowaty tak,
by swoim pojmowaniem istoty sprawy
nie peszył przełożonego".
Ukaz cara Rosji, Piotra I z 2 grudnia 1708r.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-12-23 07:38:32
Temat: Re: MOJE BOJE (KUCHENNE)
"Szymuś" <pwdi_@_friko3.onet.pl> wrote in message
news:106ba2twqqz4s.dlg@Szymus.pwdi...
> Siemię lniane prażone, czy zwykłe i czy mielone ?
> Rozumiem, ze siemię do środka a mak do posypania.
zwykłe, wszystko do środka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |