Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mak niemielony

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mak niemielony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-27 07:30:07

Temat: Re: Mak niemielony
Od: "asia" <j...@h...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Gamon' <r...@h...com> wrote in message
news:39D1A67D.21E37924@hotbot.com...
> czesc!
>
> Co mozna zrobic z niemielonego maq (bo nie mam w czym zmielic)?
Mozesz zrobic pycha ciasto o nazwie Piegus, jesli tylko bedziesz mial tyle
cierpliwosci, zeby poczekac do jutra az wklepie przepis. Nistety nie znam go
na pamiec, a przepis mam w domu.
Asia :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-09-27 07:48:56

Temat: Re: Mak niemielony
Od: j...@m...com.pl (justy) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: asia <j...@h...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 27, 2000 9:30 AM
Subject: Re: Mak niemielony


>
> Gamon' <r...@h...com> wrote in message
> news:39D1A67D.21E37924@hotbot.com...
> > czesc!
> >
> > Co mozna zrobic z niemielonego maq (bo nie mam w czym zmielic)?
> Mozesz zrobic pycha ciasto o nazwie Piegus, jesli tylko bedziesz mial tyle
> cierpliwosci, zeby poczekac do jutra az wklepie przepis. Nistety nie znam
go
> na pamiec, a przepis mam w domu.
> Asia :)
>
PIEGUS (przepis na małą blachę)
5 jajek, 1 szkl. cukru (można pomieszać z waniliowym lub wanilinowym), 1
szkl. mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 szkl. maku niemielonego i
dużo najróżniejszych bakalii mieszamy, dolewamy powoli 1 paczkę roztopionej
margaryny, wylewamy na nasmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę i
pieczemy - ok. 40-45 min w temperaturze ~ 200 st.
(ostatnio zamiast maku dodałam kokosu - PYCHA)
Pozdrawiam
Justy

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 07:49:17

Temat: Mak niemielony
Od: Gamon' <r...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

czesc!

Co mozna zrobic z niemielonego maq (bo nie mam w czym zmielic)? I czy
efekt bedzie podobny jak po przemieleniu, jesli np. utre w makutrze?

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 08:12:03

Temat: Re: Mak niemielony
Od: "asia" <j...@h...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


justy <j...@m...com.pl> wrote in message
news:002401c02857$6934aee0> PIEGUS (przepis na małą blachę)
> 5 jajek, 1 szkl. cukru (można pomieszać z waniliowym lub wanilinowym), 1
> szkl. mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 szkl. maku niemielonego i
> dużo najróżniejszych bakalii mieszamy, dolewamy powoli 1 paczkę
roztopionej
> margaryny, wylewamy na nasmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę i
> pieczemy - ok. 40-45 min w temperaturze ~ 200 st.
> (ostatnio zamiast maku dodałam kokosu - PYCHA)
To wlasnie ten przepis !
Tyle, ze ja ubijam piane z bialek i nie dodaje bakalii.
Z kokosem tez raz robilam, kiedy zaczelam juz mieszac skladniki, a okazalo
sie ze maku nie mam, no i dodalam kokos. Tez dobre.
Asia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-27 10:56:58

Temat: Re: Mak niemielony
Od: Ina Wildmann <i...@s...de> szukaj wiadomości tego autora

hallo Asiu,
ja nie dodaje bakalie ani tlusczczu, ubijam i
piecze jak Tort(170 stopni ~25-30 Min.),
po ostudzrniu przekroje, krazki posmaruje dzemem zurawinowym
albo borowkowym (1 sloik 170g) jako krem -->ubita
smietana (600 gr + cukier waniliowy)przyozdobic i
do lodowki , smakuje w zimie i w lecie
U nas nazywa sie to tort zurawinowy ? (borowkowy?)

Pytanie ktore rosna dziko zurawiny albo borowki - jaka jest roznica
ja biore do tortu te dzikie
isia


asia schrieb:
>
> justy <j...@m...com.pl> wrote in message
> news:002401c02857$6934aee0> PIEGUS (przepis na małą blachę)
> > 5 jajek, 1 szkl. cukru (można pomieszać z waniliowym lub wanilinowym), 1
> > szkl. mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 szkl. maku niemielonego i
> > dużo najróżniejszych bakalii mieszamy, dolewamy powoli 1 paczkę
> roztopionej
> > margaryny, wylewamy na nasmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę i
> > pieczemy - ok. 40-45 min w temperaturze ~ 200 st.
> > (ostatnio zamiast maku dodałam kokosu - PYCHA)
> To wlasnie ten przepis !
> Tyle, ze ja ubijam piane z bialek i nie dodaje bakalii.
> Z kokosem tez raz robilam, kiedy zaczelam juz mieszac skladniki, a okazalo
> sie ze maku nie mam, no i dodalam kokos. Tez dobre.
> Asia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-28 09:41:58

Temat: Re: Mak niemielony
Od: "koala57" <k...@c...com.au> szukaj wiadomości tego autora

To zalezy co chcesz zrobic Jest na przyklad wspanialy przepis na babke z
makiem i nie trzeba ucierac tylko sie dodaje do ciasta Moge sluzyc przepisem
Babka z makiem
11/2 szklanki maki
1 szklanka maku
1 szklanka cukru
150 g margaryny
4 jajka odzielic bialko od zoltka
1 maly proszek do pieczenia
olejek migdalowy

Utrzec w mikserze najpierw bialka na piane dodac zoltka cukier i margaryne.
Nastepnie olejek i make i nakladac na blaszke posmarowana tluszczem i wlozyc
do dobrze nagrzanego piekarnika Pycha palce lizac mozna dodac bakalie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Konina, czyli jak ugryzc psa w tylek.
Kulinarne nieszczescia - troche do smiechu, trocheOT
podajcie przepis na cos pikantnego....
ciastka ryzowe
Re: cynamon

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »