Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Makłowicz - przegapiłam?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Makłowicz - przegapiłam?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-26 00:27:59

Temat: Makłowicz - przegapiłam?
Od: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Myslałam, ze go nie było w tak uroczysty dzień, a ponoć był, tylko że o 17.
Czy ktoś oglądał? A jak tak to co było? Z tego co widziałam, nie był ten
program potem powtarzany.

Pozdrawiam, Akulka

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-26 04:55:01

Temat: Re: Makłowicz - przegapiłam?
Od: "PEPE" <p...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

> Czy ktoś oglądał? A jak tak to co było? Z tego co widziałam, nie był ten
> program potem powtarzany.
był, był...kątem oka widziałem, że gotował na rynku w Sandomierzu...ale nie
miałem czasu na więcej...
pozdro
pp

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-26 08:26:09

Temat: Odp: Makłowicz - przegapiłam?
Od: "justt" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Akulka <s...@N...gazeta.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b8cjqf$smj$...@i...gazeta.pl...
> Witam,
> Myslałam, ze go nie było w tak uroczysty dzień, a ponoć był, tylko że o
17.
> Czy ktoś oglądał? A jak tak to co było?

Straszne fanaberie były!
Robcio biegał rzeczywiście po zamkach - w Sandomierzu i Baranowie. W
programie widoczne były
dwie tendencje: staropolska i polsko-francuska. Dzięki temu zobaczyłam, jak
się przyrządza m.in. (ogromny)
udziec barani, ale też przepiórki w winie i pasztet w cieście francuskim.
Przyznam, że nad przepiórkami myślałam intensywnie i wyszło mi, że smak
takie potrawki musi być dość oryginalny.
Przede wszystkim należało ptaszątka wyfiletować w taki sposób, żeby do dania
głównego zużyć piersi i skrzydełka,
a resztą tylko zaromatyzować sos. Potem smaży się je krótko a intensywnie na
boczkowych skwarach (tak!).
Równolegle w garnuszku gotujemy wytrawne winko z solidną garścią suszonych
owoców: moreli, śliwek i chyba daktyli, dodając
te przepiórcze nóżki - to jest sos. Wlewamy go na patelnię z mięskiem - i
już. A do tego puree ziemniaczane z kminkiem.
Jeśli dostanę przepiórki - spróbuję tak przyrządzić. Jak może smakować mięso
ze skwarką w słodkawym sosie?



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zywe krewetki
sosy ostre i bardzo ostre i inne
Salatka jarzynowa a robot
szynka domowym sposobem
sos do pieczonej ryby

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »