| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-06-12 17:45:14
Temat: Marynata do kurczakaCzesc,
Tak mnie wzielo na grilowanie i chcialbym zapytac/poprosic was o jakies
przepisy na marynate do kurczaka. Chcialbym wlozych mieso na noc do marynaty
a nastepnego dnia przygotowac to z grilla.
Mozecie cos polecic?
Dzieki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-06-12 18:54:35
Temat: Re: Marynata do kurczaka** Adiemo wrote:
> Tak mnie wzielo na grilowanie i chcialbym zapytac/poprosic was o
> jakies przepisy na marynate do kurczaka. Chcialbym wlozych mieso na
> noc do marynaty a nastepnego dnia przygotowac to z grilla.
> Mozecie cos polecic?
http://images.google.com/images?q=satay%20chicken&sa
=N&tab=wi
:)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-06-13 09:42:11
Temat: Re: Marynata do kurczaka
Adiemo napisał(a):
> Czesc,
>
> Tak mnie wzielo na grilowanie i chcialbym zapytac/poprosic was o jakies
> przepisy na marynate do kurczaka. Chcialbym wlozych mieso na noc do marynaty
> a nastepnego dnia przygotowac to z grilla.
>
> Mozecie cos polecic?
>
> Dzieki
>> Marynata na dziko: Olej (kazdy),sok z cytryny(lub ocet winny), przyprawa do
drobiu,sol,
>> czosnek,majeranek,jalowiec (nasiona lub galazki).
>> Marynata lekka: olej, sok z cytryny,przyprawa do drobiu. Pzdr.aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-06-13 19:35:08
Temat: Re: Marynata do kurczaka
Użytkownik "Adiemo" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e6k97e$kdt$1@news.onet.pl...
> Czesc,
>
> Tak mnie wzielo na grilowanie i chcialbym zapytac/poprosic was o jakies
> przepisy na marynate do kurczaka. Chcialbym wlozych mieso na noc do
> marynaty a nastepnego dnia przygotowac to z grilla.
>
> Mozecie cos polecic?
>
> Dzieki
Ja osobiscie rozne czesci kurczaka marynuje roznie:
skrzydelka - slodko ( miod + ketchup + cynamon ) lub ostro ( olej + CALA
ostra papryczka + ziele angielskie ewentualnie cebula)
udka - jakas "ciezsza" marynata - olej, cale ziarna pieprzu czarnego, ziele
angielskie, listek laurowy, cebula pokrojona w piora
piersi - zdecydowanie czosnokowo ( olej, czosnek - caly dodaje do miski ale
rowniez nacieram przekrojonymi zabkami kazdy filet osobno, cebula
czerwona ), oraz "włosko" ( pomidory w puszce/ sok z pomidorow, bazylia,
oregano, oliwa. DUZO ziol i najlepiej swieze "porwane" ).
To tyle jezeli chodzi o moje wariacje na ten temat.
Pozdrawiam,
Flopik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-06-14 18:21:50
Temat: Re: Marynata do kurczaka"Adiemo" <a...@o...pl> wrote in message news:e6k97e$kdt$1@news.onet.pl...
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |