Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-15 08:44:44

Temat: Re: Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett
Od: <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Tak jak pisała jedna i druga mądra Pani powyżej: postawić na malutkim ogniu,
niech mryga, mieszać co troche ( a nie bez przerwy). U nas - na określenie
stopnia zgęstnienia potrawy w garnku - funkcjonuje określenie: jak sie za łyżką
droga robi.
Juz tlumaczę: miesza sie zawsze i wszystko łyżką drewnianą. I gdy łyżka
szorując po dnie powoduje żę jest widoczne, dobrze widoczne , dno garnka, to
właśnie jest ta droga; oczywiscie "droga" za chwile sie zamyka, ale im dlużej
jest widoczna, tym potrawa jest bliżej stanu stałego niz płynnego.
Tak i z kajmakiem..
Rozjaśniłam czy zagmatwałam?Qd

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-15 09:53:15

Temat: Re: Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett
Od: "Niteczka" <o...@l...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja nigdy nie miałam żadnych odcisków !!!
ja tez nie, pisalam o zakwasach:)
A jak ktos nie ma pojecia o mazurkach i kaimaku, to pierwszy raz zwykle bywa
trudny:) Tak bylo w moim przypadku. Nastepnym razem na pewno wyjdzie mi ten
mazurek!:)

Pozdrawiam,

Niteczka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-15 15:21:19

Temat: Re: Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

<k...@p...onet.pl> napisał(a):
> > Tak jak pisała jedna i druga mądra Pani powyżej: postawić na
malutkim ogniu,
> niech mryga, mieszać co troche ( a nie bez przerwy). U nas - na
określenie
> stopnia zgęstnienia potrawy w garnku - funkcjonuje określenie: jak sie
za łyżką
> droga robi.
> Juz tlumaczę: miesza sie zawsze i wszystko łyżką drewnianą. I gdy
łyżka
> szorując po dnie powoduje żę jest widoczne, dobrze widoczne , dno
garnka, to
> właśnie jest ta droga; oczywiscie "droga" za chwile sie zamyka, ale im
dlużej
> jest widoczna, tym potrawa jest bliżej stanu stałego niz płynnego.
> Tak i z kajmakiem..
> Rozjaśniłam czy zagmatwałam?Qd
----
Bardzo fajne _dojaśnienie_ !!!!
:))))
Droga za łyżką ... kupione !!!

--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepis na pasty
Makaron Rurki!!!
Kurczak i pomidory-prosba o sugestie
jak dlugo w zamrazalniku...
proste przepisy na cos smacznego

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »