Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mintaj

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mintaj

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-15 17:35:06

Temat: Re: Mintaj
Od: t...@y...com (Adam Trendowicz) szukaj wiadomości tego autora

A ja i tak unikam mrozonek ;-) Sama przyjemnosc isc skoro swit na ryneczek
(najlepiej na wsi oczywiscie) i poprzebierac w swiezynkach.

Na tym zakoncze bo odszedlem od tematu.

Pozdrowienia,
Adam



____________________________________________________
_____

Do You Yahoo!?

Get your free @yahoo.com address at http://mail.yahoo.com



--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-15 18:41:47

Temat: Re: Mintaj
Od: "Mider" <m...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


Eee do tego naprawde nie potrzeba wiecej osob :)
Jedna to swiat i ludzie.

Mider

> Wiesz, ja nie umiem sama zamordowac ryby...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 18:44:14

Temat: Re: Mintaj
Od: "Mider" <m...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mintaj zapiekany
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=527&nr72=83

Pozdrawiam

Tomasz Mierzejewski
http://www.kuchniaonline.pl


Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl...
> Kochani,
> nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i
jakoś
> tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
> mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 19:25:48

Temat: Re: Mintaj
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Adam Trendowicz <t...@y...com> wrote:

>
> Co do zupki mojej mamy jest prosta (dokladnie nie wiem ale moge podpytac):
> swieza ryba (tuz po ukatrupieniu i obraniu), woda, ziekle angielskie, lisc
> babkowy, potem smietana z maka, koperek i to chyba wszystko.


Mieliscie tam na wsi zywe morskie ryby?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 19:45:51

Temat: Re: Mintaj
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mider" <m...@c...pl> napisał...
>
> Eee do tego naprawde nie potrzeba wiecej osob :)
> Jedna to swiat i ludzie.

Jedna faktycznie wystarczy, ale taka, która umie mordować... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 20:12:43

Temat: Re: Mintaj
Od: "Artur" <a...@j...net> szukaj wiadomości tego autora

Cześć!
jestem tu pierwszy raz, ale chetnie się podziele moimi doświadczeniami.
Jak chcę coś zrobić z ryby szybko i bez roboty to kupuję słoik sosu
np.słodko-kwasny Ancel Bens i wylewam to na podsmarzoną rybę. Z ryżem -extra
.
Inny sposób to : ryba , na to ketchup( ale musi być markowy, dobry np Heinz)
i do piekarnika.
Smacznego!


Iwona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 21:16:34

Temat: Re: Mintaj
Od: <i...@j...net> szukaj wiadomości tego autora

ok
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-16 08:18:31

Temat: Re: Mintaj
Od: "Joanna" <j...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora

Rybe kroje w kawalki i wrzucam do ciasta nalesnikowego - wyjmuje i na
patelnie.

--
Joanna
J...@e...pl

Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:98qmsc$rh$...@n...ipartners.pl...
> Kochani,
> nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i
jakoś
> tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
> mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
> No i zakupiłam sobie z wielką desperacją filety z mintaja, po czym ...
> wrzuciłam do zamrażarki, gdzie do dziś siedzą smętnie czekając na ciąg
> dalszy. No i co mam z nimi zrobić?
> Nie chce mi się takiej ryby w panierce, a to jedyna rzecz jaka mi
przychodzi
> do głowy.
> Any ideas?
> Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
> Ania K.
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-16 09:49:26

Temat: Re: Mintaj
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl...
: Kochani,
: nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i jakoś
: tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
: mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
: No i zakupiłam sobie z wielką desperacją filety z mintaja, po czym ...
: wrzuciłam do zamrażarki, gdzie do dziś siedzą smętnie czekając na ciąg
: dalszy. No i co mam z nimi zrobić?
: Nie chce mi się takiej ryby w panierce, a to jedyna rzecz jaka mi przychodzi
: do głowy.
: Any ideas?
: Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
: Ania K.
:
A probowalas moze rybki w zalewie octowej?
1 niepelna szklanka octu
2 szklanki wody
1/2 kostki rosolowej
sol, cukier, ziele angielskie, lisc laurowy.

Rybke obsmazyc w samej mace. Zagotowac wode. do gotujacej sie wody dac wszystkie
przyprawy (oprocz octu). Gdy juz cebulka zrobi sie miekka wlac ocet. Odrobina
soli i cukru do smaku.
Zawsze rybe zalewam goraca zalewa, aby przesiakla octem. Mniam, ale sobie
narobilam smaka!

pozdr. Wilma


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-16 10:02:42

Temat: Re: Mintaj
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki Wam, wielki dzięki!
Nabrałam apetytu na mintajka, chyba w weekend coś wymodzę.
Pozdrawiam
Ania K


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

plyta ceramiczna czy gazowa ???
Taka sobie przegryzka
kuchni bawarskiej wciaz malo!!!
galaretka
Wrócilam z Czech - smażeny syr

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »