| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-15 17:35:06
Temat: Re: MintajA ja i tak unikam mrozonek ;-) Sama przyjemnosc isc skoro swit na ryneczek
(najlepiej na wsi oczywiscie) i poprzebierac w swiezynkach.
Na tym zakoncze bo odszedlem od tematu.
Pozdrowienia,
Adam
____________________________________________________
_____
Do You Yahoo!?
Get your free @yahoo.com address at http://mail.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-15 18:41:47
Temat: Re: Mintaj
Eee do tego naprawde nie potrzeba wiecej osob :)
Jedna to swiat i ludzie.
Mider
> Wiesz, ja nie umiem sama zamordowac ryby...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-15 18:44:14
Temat: Re: MintajMintaj zapiekany
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=527&nr72=83
Pozdrawiam
Tomasz Mierzejewski
http://www.kuchniaonline.pl
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl...
> Kochani,
> nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i
jakoś
> tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
> mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-15 19:25:48
Temat: Re: MintajAdam Trendowicz <t...@y...com> wrote:
>
> Co do zupki mojej mamy jest prosta (dokladnie nie wiem ale moge podpytac):
> swieza ryba (tuz po ukatrupieniu i obraniu), woda, ziekle angielskie, lisc
> babkowy, potem smietana z maka, koperek i to chyba wszystko.
Mieliscie tam na wsi zywe morskie ryby?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-15 19:45:51
Temat: Re: Mintaj
Użytkownik "Mider" <m...@c...pl> napisał...
>
> Eee do tego naprawde nie potrzeba wiecej osob :)
> Jedna to swiat i ludzie.
Jedna faktycznie wystarczy, ale taka, która umie mordować... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-15 20:12:43
Temat: Re: MintajCześć!
jestem tu pierwszy raz, ale chetnie się podziele moimi doświadczeniami.
Jak chcę coś zrobić z ryby szybko i bez roboty to kupuję słoik sosu
np.słodko-kwasny Ancel Bens i wylewam to na podsmarzoną rybę. Z ryżem -extra
.
Inny sposób to : ryba , na to ketchup( ale musi być markowy, dobry np Heinz)
i do piekarnika.
Smacznego!
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-15 21:16:34
Temat: Re: Mintajok
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-16 08:18:31
Temat: Re: MintajRybe kroje w kawalki i wrzucam do ciasta nalesnikowego - wyjmuje i na
patelnie.
--
Joanna
J...@e...pl
Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:98qmsc$rh$...@n...ipartners.pl...
> Kochani,
> nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i
jakoś
> tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
> mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
> No i zakupiłam sobie z wielką desperacją filety z mintaja, po czym ...
> wrzuciłam do zamrażarki, gdzie do dziś siedzą smętnie czekając na ciąg
> dalszy. No i co mam z nimi zrobić?
> Nie chce mi się takiej ryby w panierce, a to jedyna rzecz jaka mi
przychodzi
> do głowy.
> Any ideas?
> Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
> Ania K.
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-16 09:49:26
Temat: Re: Mintaj
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl...
: Kochani,
: nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i jakoś
: tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
: mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
: No i zakupiłam sobie z wielką desperacją filety z mintaja, po czym ...
: wrzuciłam do zamrażarki, gdzie do dziś siedzą smętnie czekając na ciąg
: dalszy. No i co mam z nimi zrobić?
: Nie chce mi się takiej ryby w panierce, a to jedyna rzecz jaka mi przychodzi
: do głowy.
: Any ideas?
: Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
: Ania K.
:
A probowalas moze rybki w zalewie octowej?
1 niepelna szklanka octu
2 szklanki wody
1/2 kostki rosolowej
sol, cukier, ziele angielskie, lisc laurowy.
Rybke obsmazyc w samej mace. Zagotowac wode. do gotujacej sie wody dac wszystkie
przyprawy (oprocz octu). Gdy juz cebulka zrobi sie miekka wlac ocet. Odrobina
soli i cukru do smaku.
Zawsze rybe zalewam goraca zalewa, aby przesiakla octem. Mniam, ale sobie
narobilam smaka!
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-16 10:02:42
Temat: Re: MintajDzięki Wam, wielki dzięki!
Nabrałam apetytu na mintajka, chyba w weekend coś wymodzę.
Pozdrawiam
Ania K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |