Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!agh.edu.pl!not-for-mail
From: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mintaj
Date: Fri, 16 Mar 2001 10:49:26 +0100
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 31
Message-ID: <98snjg$49t$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: fil10.fil.wsp.zgora.pl
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 984736176 4413 212.109.141.210 (16 Mar 2001 09:49:36
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 16 Mar 2001 09:49:36 GMT
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46636
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl...
: Kochani,
: nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i jakoś
: tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
: mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
: No i zakupiłam sobie z wielką desperacją filety z mintaja, po czym ...
: wrzuciłam do zamrażarki, gdzie do dziś siedzą smętnie czekając na ciąg
: dalszy. No i co mam z nimi zrobić?
: Nie chce mi się takiej ryby w panierce, a to jedyna rzecz jaka mi przychodzi
: do głowy.
: Any ideas?
: Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
: Ania K.
:
A probowalas moze rybki w zalewie octowej?
1 niepelna szklanka octu
2 szklanki wody
1/2 kostki rosolowej
sol, cukier, ziele angielskie, lisc laurowy.
Rybke obsmazyc w samej mace. Zagotowac wode. do gotujacej sie wody dac wszystkie
przyprawy (oprocz octu). Gdy juz cebulka zrobi sie miekka wlac ocet. Odrobina
soli i cukru do smaku.
Zawsze rybe zalewam goraca zalewa, aby przesiakla octem. Mniam, ale sobie
narobilam smaka!
pozdr. Wilma
|