Data: 2001-03-16 09:49:26
Temat: Re: Mintaj
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:98qmsc$rh$1@news2.ipartners.pl...
: Kochani,
: nie mam wprawy w przyrządzaniu ryb, bo mój małżonek nie raczy jadać i jakoś
: tak przez te parę ładnych latek się bez ryb obywałam. Aż tu nagle coś we
: mnie wstąpiło i ciągnie do ryb strasznie.
: No i zakupiłam sobie z wielką desperacją filety z mintaja, po czym ...
: wrzuciłam do zamrażarki, gdzie do dziś siedzą smętnie czekając na ciąg
: dalszy. No i co mam z nimi zrobić?
: Nie chce mi się takiej ryby w panierce, a to jedyna rzecz jaka mi przychodzi
: do głowy.
: Any ideas?
: Pozdrawiam, czekając łakomie na Wasze podpowiedzi
: Ania K.
:
A probowalas moze rybki w zalewie octowej?
1 niepelna szklanka octu
2 szklanki wody
1/2 kostki rosolowej
sol, cukier, ziele angielskie, lisc laurowy.
Rybke obsmazyc w samej mace. Zagotowac wode. do gotujacej sie wody dac wszystkie
przyprawy (oprocz octu). Gdy juz cebulka zrobi sie miekka wlac ocet. Odrobina
soli i cukru do smaku.
Zawsze rybe zalewam goraca zalewa, aby przesiakla octem. Mniam, ale sobie
narobilam smaka!
pozdr. Wilma
|