Data: 2001-03-16 13:25:28
Temat: Re: Mintaj
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Asiunia" <j...@p...gda.pl> napisał w wiadomości
news:98t41b$p6n$1@korweta.task.gda.pl...
: A czemu nie mozna zagotowac wody z octem?. Wczoraj I raz w zyciu zrobilam
: kergulene marynowana wg Kuchni Polskiej i umknelo mi, ze ocet dodaje sie do
: wywaru, ja zagotowalam wszystko. Bedzie niedobre? moze gorzkie? A tak sie
: staralam:-((
: Asia
:
Ocet i inne kwasne rzeczy (ogorki, kapuste kwaszona) dodaje sie zawsze na
koniec, albo gotuje w osobnym garku, gdyz ten kwas powoduje, ze warzywa nie
miekna.
A przy okazji dodam, ze cebulke krajam w polksiezyce.
pozdr. Wilma
|