Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P

Grupy

Szukaj w grupach

 

Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-03-10 10:28:36

Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Od: "tu_dzdzownica" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał w wiadomości
>
> To nie jest tak, ze mozna nieskonczenie wiele cukru wsypac... W 20
> stopniach C w litrze wody mozna rozpuscic 2 kilo cukru.
>
> Nie wiem, jak na to wplywa spirytus.

a jak na to wpływa spirytus?
o Wielikij Michaił!!!

j_d

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-03-10 11:52:31

Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Od: "Rostov" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 9 Mar, 20:55, panta_rei wrote:

> za dużo "śpirytusu" ;)

Może być i tak, bo dziwi mnie to, że ten mój cukier rozpuścił się w
tym moim ciepłym soczku całkowicie, potem dopiero do ciepłego roztworu
dolałem spirytus i po przestudzeniu rozlałem do butelek.
A cukier wytrącił się dopiero po kilku dniach ...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-03-10 13:30:14

Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Od: "Dudus Podpiszczaczek" <w...@d...de> szukaj wiadomości tego autora


"Rostov" <r...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:1173455915.682969.199860@30g2000cwc.googlegroup
s.com...

I teraz moje pytania :

1. Co ja takiego zrobiłem źle ? Bo wcześniej już robiłem takie rzeczy
i raczej nie chodzi tu o nadmiar cukru, bo ten rozpuszczał się za
każdym razem dokumentnie i potem nie wytrącał.

2. Jak pozbyć się tej warstewki cukru z dna i sprawić, aby rozpuściła
się ona w mojej miksturze już na stałe ?

Tak to jest kiedy facet nie ma zielonego pojęcia o kulinariach, a chce
sobie sam dogodzić :D

Pozdrawiam, Rostov
A jakbyscie ogladali stare filmy, tobyscie, wiecie wiedzieliscie:

Nie uwzgledniles po prostu zawartosci cukru w cukrze :)

Diudus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-03-10 20:05:08

Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie> szukaj wiadomości tego autora

Świadomie, albo i nie Michal Jankowski napisał(a):

> To nie jest tak, ze mozna nieskonczenie wiele cukru wsypac... W 20
> stopniach C w litrze wody mozna rozpuscic 2 kilo cukru.

O! i to jest dowód na to, że cukru tam nie jest za dużo ;)

> Nie wiem, jak na to wplywa spirytus.

Na pewno jakiś ma, tylko co zrobić, zeby było lepiej- kolejność
dodawania składników?

Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-03-16 09:11:05

Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Od: "rympal" <r...@a...se> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Rostov" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:1173467996.762541.282970@q40g2000cwq.googlegrou
ps.com...
czyli jaki wniosek ogólny ?
za dużo cukru jednak ? :P

raczej moze za malo cukru w cukrze
moze byl to np cukier wzbogacony pektyna?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cukier_spo%C5%BCywczy

i pektyny ci sie w spircie wytracily...

rym


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

He...he
Gdzie mogę kupić szybkowar tefal CLIPSO?
Kuchnia "Amica Silver GHS 74212"
jak upiec sernik wiedeński?
co kiedy rośnie? :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »