| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-03-10 10:28:36
Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Użytkownik "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał w wiadomości
>
> To nie jest tak, ze mozna nieskonczenie wiele cukru wsypac... W 20
> stopniach C w litrze wody mozna rozpuscic 2 kilo cukru.
>
> Nie wiem, jak na to wplywa spirytus.
a jak na to wpływa spirytus?
o Wielikij Michaił!!!
j_d
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-03-10 11:52:31
Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :POn 9 Mar, 20:55, panta_rei wrote:
> za dużo "śpirytusu" ;)
Może być i tak, bo dziwi mnie to, że ten mój cukier rozpuścił się w
tym moim ciepłym soczku całkowicie, potem dopiero do ciepłego roztworu
dolałem spirytus i po przestudzeniu rozlałem do butelek.
A cukier wytrącił się dopiero po kilku dniach ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-03-10 13:30:14
Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
"Rostov" <r...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:1173455915.682969.199860@30g2000cwc.googlegroup
s.com...
I teraz moje pytania :
1. Co ja takiego zrobiłem źle ? Bo wcześniej już robiłem takie rzeczy
i raczej nie chodzi tu o nadmiar cukru, bo ten rozpuszczał się za
każdym razem dokumentnie i potem nie wytrącał.
2. Jak pozbyć się tej warstewki cukru z dna i sprawić, aby rozpuściła
się ona w mojej miksturze już na stałe ?
Tak to jest kiedy facet nie ma zielonego pojęcia o kulinariach, a chce
sobie sam dogodzić :D
Pozdrawiam, Rostov
A jakbyscie ogladali stare filmy, tobyscie, wiecie wiedzieliscie:
Nie uwzgledniles po prostu zawartosci cukru w cukrze :)
Diudus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-03-10 20:05:08
Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :PŚwiadomie, albo i nie Michal Jankowski napisał(a):
> To nie jest tak, ze mozna nieskonczenie wiele cukru wsypac... W 20
> stopniach C w litrze wody mozna rozpuscic 2 kilo cukru.
O! i to jest dowód na to, że cukru tam nie jest za dużo ;)
> Nie wiem, jak na to wplywa spirytus.
Na pewno jakiś ma, tylko co zrobić, zeby było lepiej- kolejność
dodawania składników?
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-03-16 09:11:05
Temat: Re: Moje wiśniowe boje z procentami - ciąg dalszy :P
Użytkownik "Rostov" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:1173467996.762541.282970@q40g2000cwq.googlegrou
ps.com...
czyli jaki wniosek ogólny ?
za dużo cukru jednak ? :P
raczej moze za malo cukru w cukrze
moze byl to np cukier wzbogacony pektyna?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cukier_spo%C5%BCywczy
i pektyny ci sie w spircie wytracily...
rym
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |