« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-04 10:23:38
Temat: Mrozone jagody do pierogowWitajcie!
Zablakaly mi sie jagody w zamrazalniku, mam zamiar zamknac je w ciescie. Jak
przez to przebrnac? Maka( monkom) posypac, cukrem? Nie rozciapciaja sie, jak
myslicie?
Pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-04 10:26:06
Temat: Re: Mrozone jagody do pierogow
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b6jme8$2onc$1@foka.acn.pl...
> Witajcie!
> Zablakaly mi sie jagody w zamrazalniku, mam zamiar zamknac je w ciescie.
Jak
> przez to przebrnac? Maka( monkom) posypac, cukrem? Nie rozciapciaja sie,
jak
> myslicie?
>
> Pozdrawiam
> Dorota
>
>
troche moga, nie rozmrazaj ich do konca, monkom ziemnaczanom mozesz posypac
;-)
Powinny tez nadac sie do ciasta jakiegos z galaretka :)
No i na pewno nadadza sie na koktajl z kefirem i cukrem!
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 11:45:29
Temat: Re: Mrozone jagody do pierogow
> Zablakaly mi sie jagody w zamrazalniku, mam zamiar zamknac je w ciescie.
Jak
> przez to przebrnac? Maka( monkom) posypac, cukrem? Nie rozciapciaja sie,
jak
> myslicie?
>
witay :)
a ja robię babeczki z kruchego ciasta i na to kładę norrrrrmalnie po
prrrostu mrożone jagody właśnie i maliny. Na to obowiązkowo kruszonka!
I piekę. ok. 15 minut w 180 st. C
Wersja pracochłonna: bez kruszonki, za to studzę i polewam galaretką i
czekam aż się zgalareci :)). Trzeba mieć jednak kupę czasu i nerwy jak
postronki, coby nie zeżreć cieplutkich, miłych dla oka babencji prosto z
blachy!
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 15:29:23
Temat: Odp: Mrozone jagody do pierogow
Z pierogami absolutnie zadnych problemow, po prostu nie rozmrazaj i
najszybciej jak sie da wrzucaj do wrzatku, zeby rozmarzly w czasie gotowania
a nie w surowym ciescie.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-05 17:56:56
Temat: Re: Mrozone jagody do pierogow
Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b6k8d6$asd$1@nemesis.news.tpi.pl...
> najszybciej jak sie da wrzucaj do wrzatku, zeby rozmarzly w czasie
gotowania
Dzieki, Agata, robilam na raty, przenoszac jagody z blatu do zamrazarki.
Wszystko sie udalo, zapachnialo sezonem jagodowym:)
Pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-07 07:46:57
Temat: Re: Mrozone jagody do pierogowJeżeli do pierogów... to ja robię tak:
zamrożone na kość mieszam z cukrem (na pół litra jagód 3 łyżeczki cukru) i
wsypuję do "kieszonki" zrobionej z 2 kółek ciasta na pierogi.
Za takim daniem szaleją moje dzieci nazywając je pierogami z kulkami albo (z
racji nietypowego kształtu) latającymi spodeczkami :-)
Pozdrawiam
Bożena
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b6jme8$2onc$1@foka.acn.pl...
> Witajcie!
> Zablakaly mi sie jagody w zamrazalniku, mam zamiar zamknac je w ciescie.
Jak
> przez to przebrnac? Maka( monkom) posypac, cukrem? Nie rozciapciaja sie,
jak
> myslicie?
>
> Pozdrawiam
> Dorota
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |