Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Na Cinu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Na Cinu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-01 10:17:48

Temat: Na Cinu
Od: qd <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie bylo mnie dlugo, jakie ciekawe przepisy przepuscilam? Wybaczcie,
ale ponad 6 tysiecy postow nawet nie probuje przebrnac.
Za to podziele sie z Wami wrazeniem smakowym z niepozornej "Restaurace
na Cinu" - mieszczacej sie na przejsciu granicznym Cin (
Zinnowitz-Altenberg) Czechy- Niemcy. Jak kto tamtedy bedzie jechal, to
po stronie czeskiej jest malenkie rondo, z tego ronda widac chalupke i
koniecznie nalezy skrecic. Tam jadlam danie boskie, genialne w swej
prostocie: bramboraki z camambertem a brousnicou.
Chrupiace placki ziemniaczane, na placku plasterek camemberta tak 5 mm,
goracy i plynacy, a na wierzch kupeczka borowek ( brusznic).Porcja 3
placuszkow kosztuje 65 koron ( czyli ok 7 zlotych polskich).Inne dania
tez dobre, co wnioskuje po zachwyconych minach gosci. Pozdrawiam jeszcze
wyglupiona urlopowo Qd

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tarta z brokulem (P)
Wakacje są pełną gębą!!! [ogłoszenie reklamowe bezpłatne]
Maklowicz i pytanie i P
szczupak
Lamerskie pytanie o kasze gryczana

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »