| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-01 10:17:48
Temat: Na CinuNie bylo mnie dlugo, jakie ciekawe przepisy przepuscilam? Wybaczcie,
ale ponad 6 tysiecy postow nawet nie probuje przebrnac.
Za to podziele sie z Wami wrazeniem smakowym z niepozornej "Restaurace
na Cinu" - mieszczacej sie na przejsciu granicznym Cin (
Zinnowitz-Altenberg) Czechy- Niemcy. Jak kto tamtedy bedzie jechal, to
po stronie czeskiej jest malenkie rondo, z tego ronda widac chalupke i
koniecznie nalezy skrecic. Tam jadlam danie boskie, genialne w swej
prostocie: bramboraki z camambertem a brousnicou.
Chrupiace placki ziemniaczane, na placku plasterek camemberta tak 5 mm,
goracy i plynacy, a na wierzch kupeczka borowek ( brusznic).Porcja 3
placuszkow kosztuje 65 koron ( czyli ok 7 zlotych polskich).Inne dania
tez dobre, co wnioskuje po zachwyconych minach gosci. Pozdrawiam jeszcze
wyglupiona urlopowo Qd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |