« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-10-23 23:58:58
Temat: Nać rzodkiewki .Duszona a'la szpinak. Nie żartuję - pyszna.
Także w zupach:
http://allrecipes.pl/przepis/844/super-zupa-z-rzodki
ewki.aspx
oraz wg przepisu na zupę szczawiową, oczywiście liście wstępnie uduszone na
maśle lub oliwie...
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-10-25 06:39:25
Temat: Re: Nać rzodkiewki .> Duszona a'la szpinak. Nie żartuję - pyszna.
> Także w zupach:
> http://allrecipes.pl/przepis/844/super-zupa-z-rzodki
ewki.aspx
> oraz wg przepisu na zupę szczawiową, oczywiście liście wstępnie uduszone
> na
> maśle lub oliwie...
My zjadamy jak sałatę, ze śmietaną.
Lepsza, niż sama rzodkiewka. Trochę kłują listki, ale to ich urok.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-10-25 10:58:36
Temat: Re: Nać rzodkiewki .Dnia Tue, 25 Oct 2011 08:39:25 +0200, jagr napisał(a):
>> Duszona a'la szpinak. Nie żartuję - pyszna.
>> Także w zupach:
>> http://allrecipes.pl/przepis/844/super-zupa-z-rzodki
ewki.aspx
>> oraz wg przepisu na zupę szczawiową, oczywiście liście wstępnie uduszone
>> na
>> maśle lub oliwie...
>
> My zjadamy jak sałatę, ze śmietaną.
> Lepsza, niż sama rzodkiewka. Trochę kłują listki, ale to ich urok.
Zależy od odmiany i warunków uprawy - niektóre rzodkiewki mają gładkie
liscie, szczególnie kiedy miały zapewnioną dużą ilość wody podczas wzrostu.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-10-25 21:22:34
Temat: Re: Nać rzodkiewki .Szalenie nam się podobały ogromne wiechcie kwitnących, liściastych
pędów jakiś rzep czy rzodkwi sprzedawanych w Lizbonie w olbrzymich
ilościach. Na zupę.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |