« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-25 15:47:11
Temat: Nadziewane kwiaty cukiniNie wiem, czy juz przerabialismy ten temat, ale podam przepis, bo bardzo smaczny.
200 g sera Ricotta
2 lyzki posiekanej swiezej bazylii
1 zoltko
1 lyzka orzeszkow piniowych
sol, pieprz do smaku
12 kwiatow cukini, albo malutkich cukin z kwiatami jeszcze przymocowanymi
Skladniki nadzienia wymieszac i nakladac lyzeczka w kwiaty, z lekka
zakrecajac konce platkow. Ukladac jednowarstwowo w naczyniu zaroodpornym
nasmarowanym oliwa. Zakryc i piec w goracym piecu 20 minut. Nie
przejmowac sie, ze czesc nadzienia wyjdzie w czasie pieczenia.
Podac jako dodatek do miesa, lub czesc warzywnego obiadu. Komponuje sie
dobrze ze smazona ryba.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-25 16:05:17
Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukini
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3F2150FD.31AB937C@olypen.com...
> Nie wiem, czy juz przerabialismy ten temat, ale podam przepis, bo bardzo
smaczny.
>
> 200 g sera Ricotta
> 2 lyzki posiekanej swiezej bazylii
> 1 zoltko
> 1 lyzka orzeszkow piniowych
> sol, pieprz do smaku
W poznańskiej Palmiarni zakwitł jakiś egzotyczny kwiat o zapachu nieświeżego
mięsa i wysokości 2 metrów. Jakby go tak wypełnić tym nadzieniem (oczywiście
w odpowiednich proporcjach) i koniecznie posypać workiem czosnku
liofilizowanego. I dalej zgodnie z przepisem. Naczynko tylko skąd. A już
wiem pożyczy się od Lucyfera z polskiego piekiełka.
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 19:12:58
Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukiniUżytkownik Magdalena Bassett napisał:
> Nie wiem, czy juz przerabialismy ten temat, ale podam przepis, bo bardzo smaczny.
>
> 200 g sera Ricotta
> 2 lyzki posiekanej swiezej bazylii
> 1 zoltko
> 1 lyzka orzeszkow piniowych
> sol, pieprz do smaku
>
> 12 kwiatow cukini, albo malutkich cukin z kwiatami jeszcze przymocowanymi
>
> Skladniki nadzienia wymieszac i nakladac lyzeczka w kwiaty, z lekka
> zakrecajac konce platkow. Ukladac jednowarstwowo w naczyniu zaroodpornym
> nasmarowanym oliwa. Zakryc i piec w goracym piecu 20 minut. Nie
> przejmowac sie, ze czesc nadzienia wyjdzie w czasie pieczenia.
> Podac jako dodatek do miesa, lub czesc warzywnego obiadu. Komponuje sie
> dobrze ze smazona ryba.
>
> Magdalena Bassett
Mniami, musze sprobowac :-)
Ja swego czasu podawalam przepis na kwiaty cukini pieczone na grillu.
Tylko w srodek laduje troche mozarelli i mikroczasteczka czosnku.
Niektorzy dodaja jeszcze kawalek boczku ale to mi psuje delikatnosc tego
przysmaku.
Acha, najlepiej piec na tych tackach aluminiowych. Zeby nic nie wypadlo
zostawiasz zielony ogonek i nie ladujesz duzo, potem mocno zaciskasz
czubek kwiatka i in sie nie rozkleja. Potem siup za ogonek i do buzi.
Pychotka!
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 19:18:36
Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukini
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:bfrvcd$60q$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Potem siup za ogonek i do buzi.
> Pychotka!
ROFTL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |