| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-07 22:48:31
Temat: Nalewka z pigwowcaWitam..
Mam pytanie - gdzies znalazlem przepis na nalewke z pigwowca ktory byl mniej
wiecej taki:
owoce pokroic, wywalic pestki, zalac spirytusem i wodka (pol na pol), zalac
i odstawic na 3 miesiace - dzisiaj minelo 3 miesiace, niestety nie moge
znalezc przepisu - dzisiaj zlalem wszystko i owoce zasypalem cukrem -
pytanko do fachowcow od nalewek - po jakim czasie pomieszac z sokiem i na
ile jeszcze odstawic do przegryzienia?
I drugie pytanie - nie wiem czy cos z tego wyjdzie ewentualnie czy da się to
poprawic:
Dostalismy jeszcze dodatkowo troche pigwowca - niestety z braku wodki zalane
zostalo (po oczyszczeniu) spirytusem 95% - stoi juz 2 miesiace - a wszedzie
w necie sa przepisy ktore mowia zeby zalewac max. 70% alkoholem i zlewac po
2-3 tygodniach i potem zasypywac cukrem (lub wrecz odwrotnie - najpierw
cukier a potem alkohol) - ale z tego co wiem dla owocow twardych lepiej
najpierw zalac alkoholem zeby wydobyc zromaty, a potem dopiero cukrem sypac
po owocach i mieszac ze soba.. Co radzicie teraz zrobic zeby sie nie
zmarnowalo..
Pozdr
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |