Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nalewka z pigwowca

Grupy

Szukaj w grupach

 

Nalewka z pigwowca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-07 22:48:31

Temat: Nalewka z pigwowca
Od: "Art" <T...@z...adres.poczty.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam..

Mam pytanie - gdzies znalazlem przepis na nalewke z pigwowca ktory byl mniej
wiecej taki:
owoce pokroic, wywalic pestki, zalac spirytusem i wodka (pol na pol), zalac
i odstawic na 3 miesiace - dzisiaj minelo 3 miesiace, niestety nie moge
znalezc przepisu - dzisiaj zlalem wszystko i owoce zasypalem cukrem -
pytanko do fachowcow od nalewek - po jakim czasie pomieszac z sokiem i na
ile jeszcze odstawic do przegryzienia?

I drugie pytanie - nie wiem czy cos z tego wyjdzie ewentualnie czy da się to
poprawic:
Dostalismy jeszcze dodatkowo troche pigwowca - niestety z braku wodki zalane
zostalo (po oczyszczeniu) spirytusem 95% - stoi juz 2 miesiace - a wszedzie
w necie sa przepisy ktore mowia zeby zalewac max. 70% alkoholem i zlewac po
2-3 tygodniach i potem zasypywac cukrem (lub wrecz odwrotnie - najpierw
cukier a potem alkohol) - ale z tego co wiem dla owocow twardych lepiej
najpierw zalac alkoholem zeby wydobyc zromaty, a potem dopiero cukrem sypac
po owocach i mieszac ze soba.. Co radzicie teraz zrobic zeby sie nie
zmarnowalo..

Pozdr
Artur


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kalmary w kawałkach
paluszki czosnkowe?
Kto kupowal http://www.akcesoria-kuc henne.pl/
fasola - jak przechowywać?
restauracja w Warszawie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »