| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-22 12:29:43
Temat: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacieFruktoza - niebezpieczny cukier
Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych,
jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich zdaniem
fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej.
Cukier - biała śmierć! O zgubnych skutkach cukru wiadomo od dawna.
Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach Brytyjskich wykazały, że
szczególnie niebezpieczna jest fruktoza. W odróżnieniu od glukozy,
cukier ten nie rozkłada się pod wpływem hormonów, a najczęściej zamienia
się w tłuszcz. 30 lat temu fruktoza stanowiła zaledwie 1 procent cukrów
używanych w przemyśle spożywczym. Według dostępnych statystyk w tym
czasie tylko jedna na 100 osób miała problemy z nadwagą. Dziś jest to
powszechny problem, także u dzieci, które uwielbiają słodkie napoje
gazowane - w Wielkiej Brytanii co druga osoba ma nadwagę, a co piąta
jest otyła.
KC, za RMF FM
22-04-2004
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2004-04-22 12:41:29
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacie
Jacenty wrote:
>
> Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych,
> jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich zdaniem
> fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej.
>
A gdzie to Montignac zaleca jedzenie fruktozy ? Albo picie napojow
gazowanych ?
Dunia (niezorientowana)
--
Once sex was fun and diving was dangerous.
Today sex is dangerous and diving is fun.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2004-04-22 12:42:06
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacieJacenty:
> Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach Brytyjskich wykazały, że
> szczególnie niebezpieczna jest fruktoza.
I myslisz, ze wystarczy napisac, ze cos jest "najnowsze" i "z Wysp
Brytyjskich", zeby od razu stalo sie madre i wiarygodne? :>
BA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2004-04-22 12:52:08
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacie
Użytkownik "Jacenty" <frania@usun_to.polbox.com> napisał w wiadomości
news:c68e0a$h2o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Fruktoza - niebezpieczny cukier
Alkohol też szkodzi, a ile osób pije... ;-)
Olik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2004-04-22 14:03:15
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacie
Użytkownik "Jacenty" <frania@usun_to.polbox.com> napisał w wiadomości
news:c68e0a$h2o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Fruktoza - niebezpieczny cukier
>
> Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych,
> jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich zdaniem
> fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej.
>
> Cukier - biała śmierć! O zgubnych skutkach cukru wiadomo od dawna.
> Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach Brytyjskich wykazały, że
>
czy to są ci sami naukowcy którzy uznali ,że tłuszcze zwierzęce są
niezdrowe??czy może to ci inni??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2004-04-22 16:28:20
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacieDnia Thu, 22 Apr 2004 14:29:43 +0200, Jacenty <frania@usun_to.polbox.com>
napisał:
> Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych,
Fruktoza w napojach gazowanych? Buahahaha;)
> Cukier - biała śmierć! O zgubnych skutkach cukru wiadomo od dawna.
> Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach Brytyjskich wykazały, że
> szczególnie niebezpieczna jest fruktoza. W odróżnieniu od glukozy,
> cukier ten nie rozkłada się pod wpływem hormonów, a najczęściej zamienia
> się w tłuszcz. 30 lat temu fruktoza stanowiła zaledwie 1 procent cukrów
> używanych w przemyśle spożywczym. Według dostępnych statystyk w tym
> czasie tylko jedna na 100 osób miała problemy z nadwagą. Dziś jest to
> powszechny problem, także u dzieci, które uwielbiają słodkie napoje
> gazowane - w Wielkiej Brytanii co druga osoba ma nadwagę, a co piąta
> jest otyła.
O ja pierd.... Przepraszam ale juz nie moge, kufa. Wnerwia mnie jak kazdy
"mondry" naukowiec swoje teorie potwierdza tym, ze "kiedys ludzie byli
chudsi".
Spotkalem sie juz z tyloma teoriami.
1. Amerykanie sa grubi bo pija duzo mleka
2. Amerykanie sa grubi bo jedza wszystko nie dosc, ze tluste to jeszcze o
wysokim IG
3. Sa grubi bo kiedys to nie bylo samochodow i wszedzie trzeba bylo na
piechte
4. TO PRZEZ FRUKTOZE
Eh... vanitas vanitatum:((((
--
[s(00)mal]---[w:87.7]--[gg:1337396]
[szczęście]-[szczęście]-[szczęście]
[czytajut]-----[1984 - G. Orwell:)]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2004-04-22 17:13:29
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacieDunia wrote:
>> Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych,
>> jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich
>> zdaniem fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej.
>>
> A gdzie to Montignac zaleca jedzenie fruktozy ? Albo picie napojow
> gazowanych ?
A zaleca, zaleca. Przynajmiej w "Jeść aby..." pisze o fruktozie jako
naturalnym cukrze o niskim IG -- czyli w domyśle cukrze zdrowym.
Np. str. 95, podrozdział "DESERY": "(...) Ja jednak polecam przede
wszystkim fruktozę, której znakomicie można używać w cukiernictwie,
ponieważ ma tę samą konsystencję co cukier, a dużo lepiej znosi ciepło."
I dalej na stronie 189, podrozdział "Fruktoza": "W przeciwieństwie do
opisanych powyżej słodzików fruktoza ma liczne zalety. popierwsze, nie
jest słodzikiem syntetycznym ze wszystkimi jego złymi skutkami
ubocznymi, o których wspominaliśmy. Możemy ją bowiem zaklasyfikować jako
"cukier naturalny". Po drugie, jej IG jest bardzo niski (20). Po
trzecie, gęstość fruktozy jest taka sama jak sachoarozy, co pozwala na
łatwe stosowanie jej w cukiernictwie."
Picie napojów gazowanych Monti odradza, ale co do fruktozy to
rzeczywiście -- poleca ją.
PS. Ja się nie odnoszę do "rewelacji" o fruktozie, tylko do tego, czy
Monti ją poleca czy nie.
Pozdrawiam,
Karola (meteorek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2004-04-22 17:21:38
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacie Jacenty napisał/a:
> Fruktoza - niebezpieczny cukier
To czy w takim razie owoce też są niezdrowe bo mają w sobie fruktozę???
Życie zdrowym nie jest
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2004-04-22 18:45:54
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacieKoko-sanka w wiadomości news:1cdrskdxi773u$.r819v11letz4$.dlg@40tude.net
pisze:
>> Fruktoza - niebezpieczny cukier
>
> To czy w takim razie owoce też są niezdrowe bo mają w sobie
> fruktozę???
Owoce kiedys Cie zabija.
Wasz starszy doradca itd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2004-04-22 19:01:52
Temat: Re: No montiniaki wreszcie macie to czarno na bialym i to przez brytyjskich naukowcow, bo Polakow nie sluchacie> >> Fruktoza - niebezpieczny cukier
> >
> > To czy w takim razie owoce też są niezdrowe bo mają w sobie
> > fruktozę???
>
> Owoce kiedys Cie zabija.
nie kiedyś ale już zabijają. 99,9% ludzi którzy zmarli wciągu ostatnich
kilku tysięcy lat spożywało owoce przynajmniej raz w życiu.
taka jest prawda statystyki nie kłamią.owoce zabijają.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |