| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-05 07:00:53
Temat: Re: OT z nutą nostalgii> To żaden przepis. Biorę jedno lub dwa jajka (zależy od ilości
> "użytkowników), dodaje mąki sukcesywnie kręcąc niczym kogel mogiel, aż
> osiągnie to konsystencję "lejącą się". Soli do smaku. Następnie wlewam do
> lejka. Nad wrzącą, ale nie kotłującą wodą z lejka wypływa lana
> "dżdżownica"!!! hrehrehre!
> dżdżownica
A jednak przepis, mam jeszcze pytanie czy dodajesz wode czy tylko jajka z
maka..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-05 08:23:44
Temat: Re: OT z nutą nostalgii
Użytkownik "Ulka" <u...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3F2F5625.4ADAE56C@poczta.onet.pl...
> > To żaden przepis. Biorę jedno lub dwa jajka (zależy od ilości
> > "użytkowników), dodaje mąki sukcesywnie kręcąc niczym kogel mogiel, aż
> > osiągnie to konsystencję "lejącą się". Soli do smaku. Następnie wlewam
do
> > lejka. Nad wrzącą, ale nie kotłującą wodą z lejka wypływa lana
> > "dżdżownica"!!! hrehrehre!
> > dżdżownica
>
> A jednak przepis, mam jeszcze pytanie czy dodajesz wode czy tylko jajka z
> maka..
Mąka, całe jajo i sól. I ręki ból. Od kręcenia takiego kogla mogla. Ale
wierzę, że kręcone ręcznie lepiej smakuje. :-)
dzdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-06 11:52:44
Temat: Re: OT z nutą nostalgii> Mąka, całe jajo i sól. I ręki ból. Od kręcenia takiego kogla mogla. Ale
> wierzę, że kręcone ręcznie lepiej smakuje. :-)
Dzieki, ja zawsze dodawalam troche wody i za diabla nie wychodzily mi takie jak
mojej tesciowce. Ale przypominam sobie, ze ona tez krecila przez pol dnia :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |