« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-07-04 20:28:51
Temat: Obiad przednówkowy 2Czyli sprzątania w lodówce ciąg dalszy. Makaron ryżowy, warzywka
fitness podduszone na patelni z przyprawą orientalną z innej mrożonki,
kotlety sojowe "4 minuty" podgotowane z bulionie grzybowym i wrzucone
do jarzynek razem z nim, na to sos Blue Dragon Hoi Sin z czosnkiem.
Prawie samo się robi, trzeba tylko czasem dolać, odlać albo pomieszać
:) W sam raz na upał. Mniam.
Udziec indyczy i wątróbki będą jak się zrobi chłodniej :)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-07-04 20:36:32
Temat: Re: Obiad przednówkowy 2'Aicha' <news:h2oe8j$gf6$1@inews.gazeta.pl> worte:
> Czyli sprzątania w lodówce ciąg dalszy. Makaron ryżowy, warzywka
> fitness podduszone na patelni z przyprawą orientalną z innej mrożonki,
> kotlety sojowe "4 minuty" podgotowane z bulionie grzybowym i wrzucone
> do jarzynek razem z nim, na to sos Blue Dragon Hoi Sin z czosnkiem.
> Prawie samo się robi, trzeba tylko czasem dolać, odlać albo pomieszać
> :) W sam raz na upał. Mniam.
> Udziec indyczy i wątróbki będą jak się zrobi chłodniej :)
Rzygać mi się chce jak czytam. Tfu!
--
ß|oo ta><i
+48510017088
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-07-19 16:10:48
Temat: Re: Obiad przednówkowy 2Użytkownik "Aicha" napisał:
> Udziec indyczy i wątróbki będą jak się zrobi chłodniej :)
Coby wątków nie mnożyć... Cześć trzecia - wątróbkowa - zainspirowana
przepisami z netu na wątróbkę ze śliwkami i indyka w maladze.
Cebule pokroić w krążki, podsmażyć na oleju na złoto, odsączyć.
Wątróbki drobiowe popieprzyć dość mocno, posmażyć przez chwilę bez
tłuszczu, następnie dolać trochę oleju (może być od cebuli) i smażyć
aż nie będą krwiste w środku (czy jak tam kto lubi). Dodać pokrojone w
cienkie plasterki (2-3 na połówkę) śliwki węgierki z lekko słodkiej
zalewy, posolić. Po 2-3 minutach dodać cebulę, wlać wino - lałam na
oko, tyle, żeby wszystko nie pływało i użyłam grzańca galicyjskiego,
dzięki czemu się od razu przyprawiło korzennie - i dusić, aż się
wszystko połączy. Do tego ziemniaczki i sałatka wielowarzywna albo
mizeria. Paluchy lizać!
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-07-20 17:46:55
Temat: Re: Obiad przednówkowy 2"Aicha"
> Cześć trzecia - wątróbkowa
> Do tego ziemniaczki
O Allachu, dzięki Ci za cudowny wynalazek kuskusem zwany! :)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-07-20 19:15:42
Temat: Re: Obiad przednówkowy 2
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:h42aih$5hq$1@inews.gazeta.pl...
> "Aicha"
>
> > Cześć trzecia - wątróbkowa
> > Do tego ziemniaczki
>
> O Allachu, dzięki Ci za cudowny wynalazek kuskusem zwany! :)
A ja rozmrażam kopytka, odsmażam i z kefirem delektuję się.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-07-20 20:03:44
Temat: Re: Obiad przednówkowy 2Użytkownik "Panslavista" napisał:
> > > Cześć trzecia - wątróbkowa
> > > Do tego ziemniaczki
> > O Allachu, dzięki Ci za cudowny wynalazek kuskusem zwany! :)
> A ja rozmrażam kopytka, odsmażam i z kefirem delektuję się.
Ooo, dobry pomysł. Acz wolę z sosem pieczarkowym. A jutro będzie
udziec indyczy z jałowcem i żurawiną. Może się skuszę na kluchy -
udziec już grzecznie czeka w lodówce.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |