« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-18 16:53:14
Temat: Ocet ryżowy...Jak w temacie - gdzie kupić, z czym jeść i w ogóle czy warto zawracać
sobie tematem głowę.
--
Jacek Wilczkowski
NoS/BBDO Sp. z o.o.
w...@n...com.pl
tel. 604 09 57 53
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-18 17:16:52
Temat: Re: Ocet ryżowy...
Jacek Wilczkowski <W...@n...com.pl> wrote in message
news:39241FF7.D1F6913B@nosbbdo.com.pl...
> Jak w temacie - gdzie kupić, z czym jeść i w ogóle czy warto zawracać
> sobie tematem głowę.
>
> --
> Jacek Wilczkowski
> NoS/BBDO Sp. z o.o.
> w...@n...com.pl
> tel. 604 09 57 53
>
Gdzie kupic w Polsce nie wiem. Czy warto wiem. Warto bo gdy jest w przepisie
ocet ryzowy nie zastapisz jego slodko- kwasnego smaku niczym innym.
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-18 20:06:44
Temat: Re: Ocet ryżowy...Zdecydowanie trzeba go używać, jest rewelacyjny, przede wszystkim jest to
ocet winny na winie ryżowym :)
Do dostania w każdym większym sklepie - producent Wo-Hup czy jakoś.
Sam ocet ma tą zlete że nadaje potrawom kwaśności a nie zostawia posmaczku
octu
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-22 09:14:55
Temat: Re: Ocet ryżowy...
Jacek Wilczkowski <W...@n...com.pl> napisał(a) w artykule
<3...@n...com.pl>...
> Jak w temacie - gdzie kupić, z czym jeść i w ogóle czy warto zawracać
> sobie tematem głowę.
Warto. Jest to pyszna rzecz. Jadlam u znajomej Chinki rodem z Pekinu
pierozki, ktore ona nazywa montaż (wg niej taki jest ich eurpejski
odpowiednik jesli chodzi o nazwe, w kazdym razie po niemiecku). I te
pierozki przed konsumpcja macza sie w bolce z kapka tegoz octu. Dodaje
im to ostrzejszego i wyjatkowego smaku.
Znajoma wlewa ocet ryzowy do sloika, dorzuca b. duzo swiezego czosnku i po
tygodniu jest gotowy skladnik: do salatek i ww pierozkow. Taki ocet mozna
trzymac w lodowce, oznaka tego, ze jest juz gotowy jest zazielenienie sie
czosnku. Mowi, ze to b. praktyczne bo dzieki czosnkowi ocet jest
smaczniejszy, a czosnek nie pachnie czosnkiem, a smakuje jak nalezy.
Osobiscie mysle, ze nawet nasze pierozki z warzywami/miesem bylyby b.
smaczne z octem ryzowym.
Alex.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |