Data: 2003-03-08 10:01:43
Temat: Odp: Cukier w MM.
Od: "Edytka22" <f...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik wally <w...@p...okay.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b4b1aj$ds6$...@n...onet.pl...
> > > A co z jogurtami
> > > (oczywiscie 0%), one przeciez zawieraja cukier?
> >
> > Nie wszystkie , niektóre sa slodzone slodzikami. Np. firma Fromako
> produkuje
> > jogurt 0% tluszczu, 0% cukru. Raz udalo mi sie go zdobyc w moim miescie
a
> > teraz czekam , bo w zadnym sklepie nie moge dostac ani tego ,ani innego
> > odpowiedniego .
> A nie sa one w takim wypadku slodzone czyms innym (np. aspartamem)? Jezeli
> tak to rowniez powinno sie je wykluczyc - najlepsze i najpewniejsze sa
> jogurty naturanle!
Tu zgodzę się z Tobą. Ja na razie jem tylko naturalne, gdyż nie mogę innych
odpowiednich dostać. Ale mają one 3% tłuszczu. Do jedzenia są OK. Ale do
sałatek i surówek do produktów tłuszczowych odpadają :(((((
>
> > Ponoc chlebki WASA sa zgodne z MM : trzy zboza,
> > zytni, sezamowy.
> Sklad - OK, ale metoda ich produkcji jest wysoce anty-MM, nalezy o tym
> pamietac! Ja np. w ogole nie jem chleba - nie czuje takiej potrzeby.
Chociaz
> jak czasami czuje zapach swiezutkiego pieczywa walaczy we mnie sila woli,
> ale nie ulegam (na razie :))
I tu też się zgodzę zgodzę z Tobą. Oczywiście najlepiej nie jeść chlebka
wcale ale te chlebki chyba są najbardziej zgodne z MM.
>
> > Moglabys mi podac nazwe tego dzemu?? Ja jeszcze zadnego dzemu bez cukru
> nie
> > znalazlam :((((((
> Poszukaj na stoisku dla diabetykow albo w sklepie ze zdrowa zywnoscia - sa
> tam dostepne dzemiki slodzone fruktoza.
>
Szukałam i nic. Mieszkam w małym miasteczku nie mogę dostać Fruktozy,
dżemików bez cukru słodzonych fruktozą, ciecierzycy, jogurtów 0% tłuszczu
bez cukru i kilku innych produktów :((((
O dziwo znalazłam u nas makaron sojowy.
Właśnie chciałabym się upewnić czy napewno możno go łączyć z posiłkami
tłuszczowymi ??? np. rosół z makaronem sojowym, spaghetti z makaronu
sojowego z mięsem i sosem jakimś ???
--
Pozdrawiam goraco
Edyta.
|