Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Odp: Re: Wątróbki z dorsza.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Odp: Re: Wątróbki z dorsza.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-06-15 15:05:49

Temat: Odp: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: JaMyszka <f...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 15 czerwca 2011, 10:27:39 UTC+2 użytkownik Roman Rumpel napisał:
> [...]
> > Ości rozpuszcza kwas, NIE temperatura.
> Tyle, ze istnieje sobie w chemii takie dość uniwersalne, choć oczywiście
> uproszczone prawo, ze każda reakcja zachodzi 2x szybciej wraz ze
> wzrostem temperatury o każde 10 stopni. Na tym m.in działanie
> szybkowarów polega.

To już jest mały pikuś przy tym kwasie;)
Gdyby to sama temperatura miała wpływ na te ości, to nie byłoby tak wiele zadławień
ośćmi przy spożywaniu ryb smażonych.

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Odp: Re: Co dzisiaj dobrego robicie na obiad?
Pianka na kruchym cieście
Pytanie do posiadaczy "mandoliny" V-10
Garnek do smażenie powideł
Co jest niebezpiecznego mają białe szparagi?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »