« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-13 14:21:37
Temat: TiramisuJakich biszkoptów używacie do deseru tiramisu - wychodzi mi super wszyscy
się zajadają ale coś mi nie pasuje z tymi biszkoptami albo je za długo moczę
, może to dosłownie chwilkę trzeba aż całe nie nasiąkną ? W sumie są OK ale
czasem za bardzo się rozlatują.
Pozdrawiam,
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-13 14:40:25
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Agnieszka Sobczyk" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:b9qv1i$pc3$1@news.onet.pl...
> Jakich biszkoptów używacie do deseru tiramisu - wychodzi mi super wszyscy
> się zajadają ale coś mi nie pasuje z tymi biszkoptami albo je za długo
moczę
> , może to dosłownie chwilkę trzeba aż całe nie nasiąkną ?
Ja uzylam ostatnio biszkoptow z San-u (tych podluznych). Gdzies wyczytalam,
ze dobre sa jakies niemieckie, bo twardsze i wolniej nasiakaja.
Trzeba zanurzac je tylko na momencik, do polowy, bo i tak czesc wilgoci
przejma z masy..
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-13 15:24:30
Temat: Re: TiramisuOn Tue, 13 May 2003 16:21:37 +0200, "Agnieszka Sobczyk"
<a...@e...com.pl> wrote:
>Jakich biszkoptów używacie do deseru tiramisu - wychodzi mi super wszyscy
>się zajadają ale coś mi nie pasuje z tymi biszkoptami albo je za długo moczę
>, może to dosłownie chwilkę trzeba aż całe nie nasiąkną ? W sumie są OK ale
>czasem za bardzo się rozlatują.
>Pozdrawiam,
>Aga
>
no przecie musza sie rozleciec - nasaczone sa wszystkim morkym -
alkoholem, serem... a tiramisu na biszkopcie (nie biszkopTACH)
jadlas?. ani on chrupki ani suchy ;)
Trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-13 15:42:12
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:hf32cvkidq9eb1b24jp3lsakb34g2drptg@4ax.com...
> no przecie musza sie rozleciec - nasaczone sa wszystkim morkym -
> alkoholem, serem... a tiramisu na biszkopcie (nie biszkopTACH)
> jadlas?. ani on chrupki ani suchy ;)
Musza byc umiejetne ;) nasaczone, zeby nie zrobila sie papka, sasiadka
kiedys przyniosla nam, tylko ze za mocno w tej kawie moczyla.. i jak na
talerzyk sie polozylo, to az spod spodu wyciakalo wszytsko
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-13 15:59:18
Temat: Re: Tiramisu
>> no przecie musza sie rozleciec - nasaczone sa wszystkim morkym -
>> alkoholem, serem... a tiramisu na biszkopcie (nie biszkopTACH)
>> jadlas?. ani on chrupki ani suchy ;)
>
>Musza byc umiejetne ;) nasaczone, zeby nie zrobila sie papka, sasiadka
>kiedys przyniosla nam, tylko ze za mocno w tej kawie moczyla.. i jak na
>talerzyk sie polozylo, to az spod spodu wyciakalo wszytsko
>
>Marta
>
znaczy i za duzo mazidla i za mokry ser i za many biszkopt ;)
Trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-13 16:15:17
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:0i52cv4etql83nnnkg26od61d2vf5kr53p@4ax.com...
> >Musza byc umiejetne ;) nasaczone, zeby nie zrobila sie papka, sasiadka
> >kiedys przyniosla nam, tylko ze za mocno w tej kawie moczyla.. i jak na
> >talerzyk sie polozylo, to az spod spodu wyciakalo wszytsko
> znaczy i za duzo mazidla i za mokry ser i za many biszkopt ;)
Ser byl okej :)) tylko tej mieszanki kawowo-rumowej za duzo ..
a co do tiramisu na biszkopcie, to rzeczywicie, .. jadlam takowy.. ale jakis
taki suchy byl.. niesmaczny
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-14 15:53:02
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Agnieszka Sobczyk" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:b9qv1i$pc3$1@news.onet.pl...
> Jakich biszkoptów używacie do deseru tiramisu - wychodzi mi super wszyscy
> się zajadają ale coś mi nie pasuje z tymi biszkoptami albo je za długo
moczę
> , może to dosłownie chwilkę trzeba aż całe nie nasiąkną ? W sumie są OK
ale
> czasem za bardzo się rozlatują.
> Pozdrawiam,
> Aga
>
Ja nie namaczam tylko spryskuje. W ten sposob sa rownomiernie nasaczone, ale
nie rozmoczone. Do spryskiwania uzywam takiego specjalnego urzadzenia
wyglada jak termos, jest ze stali nierdzewnej, ma w zakrywce pompke, pompuje
sie i psika jak spray. Idealne rozwiazanie. Wlewam do srodka odpowiednia
mieszanke, pompuje i psikam na biszkopty.
Chalek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-14 17:31:47
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Chalek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b9tolb$5li$1@news.onet.pl...
> Ja nie namaczam tylko spryskuje. W ten sposob sa rownomiernie nasaczone,
ale
> nie rozmoczone. Do spryskiwania uzywam takiego specjalnego urzadzenia
> wyglada jak termos, jest ze stali nierdzewnej, ma w zakrywce pompke,
pompuje
> sie i psika jak spray. Idealne rozwiazanie. Wlewam do srodka odpowiednia
> mieszanke, pompuje i psikam na biszkopty.
Ulala jakiez zabiegi :)))))
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-14 18:37:11
Temat: Re: TiramisuKrysia Thompson wrote:
> no przecie musza sie rozleciec - nasaczone sa wszystkim morkym -
> alkoholem, serem... a tiramisu na biszkopcie (nie biszkopTACH)
> jadlas?. ani on chrupki ani suchy ;)
>
Krysiu, czy w UK tez jest taki owczy ped to tego tiramisu? Od kilku lat
zauwazam w Polsce wielki boom na ow deser. W drogich restauracjach za
jakies idiotycznie wysokie pieniadze podaje sie tiramisu jako bardzo
drogi i wypasiony deser. Znajomi pieja z zachwytu ze wlasnie cos takiego
podali na przyjeciu.
Troche tego nie rozumiem bo w Niderlandach tiramisu stoi w marketach
obok jogurow i lodow w podobnych opakowaniach po bardzo przystepnych
cenach. Jak to wyglada w w UK?
Pozdrowienia,
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-14 18:54:55
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "JurekA" <jurdag@....o2.pl> napisał w wiadomości
news:b9u2b3$7q7$1@news.onet.pl...
> Krysiu, czy w UK tez jest taki owczy ped to tego tiramisu? Od kilku lat
> zauwazam w Polsce wielki boom na ow deser. W drogich restauracjach za
> jakies idiotycznie wysokie pieniadze podaje sie tiramisu jako bardzo
> drogi i wypasiony deser. Znajomi pieja z zachwytu ze wlasnie cos takiego
> podali na przyjeciu.
> Troche tego nie rozumiem bo w Niderlandach tiramisu stoi w marketach
> obok jogurow i lodow w podobnych opakowaniach po bardzo przystepnych
> cenach. Jak to wyglada w w UK?
Tu, sa deserki pod nazwa tiramisu, i tyz stoja obok jogurtow, a hmmmm czy
takie drogie jest... za ogromna porcje, taka ze uszami wychodzi, mozna
zaplacic nawet 8 zl, to nie duzo. a to ze taki boom.. to prawda, ale
przeciez tak jest z wiekszoscia "nowinek" ktore przychodza do nas z innego
kraju, a ze wielu osobom to smakuje ..:)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |