« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-28 11:00:25
Temat: Wielki garWitam
Będę wkrótce zmuszony do zrobienia obiadu dla 30 a może i większej ilości
osób. W związku z tym proszę Was o polecenie mi jakiś potraw, które
są łatwe do zrobienia w takiej ilości i nie będą miały typowego
smaku "wielkiego gara".
Z góry dzięki za pomoc :)
--
Grzegorz Janoszka
Na newsy piszę całkowicie prywatnie.
Gdy mi odpowiadasz, wytnij "-NOSPAM" z adresu.
Jak zmienię płeć, to będę miała na imię Agnieszka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-28 11:31:18
Temat: Re: Wielki gar> Będę wkrótce zmuszony do zrobienia obiadu dla 30 a może i większej ilości
> osób. W związku z tym proszę Was o polecenie mi jakiś potraw, które
> są łatwe do zrobienia w takiej ilości i nie będą miały typowego
> smaku "wielkiego gara".
>
Na sylwestra zrobilam "wielki gar" kuskusu - mieso, warzywa, cieciorka, w
sosie z odpowiednimi przyprawami + odpowiednia ilosc kaszy kuskus, bylo inne
niz typowy bigos lub barszczyk :) i zniknelo szybko i bez sladu :). Przepis
na podstawie Kuchni Agnieszki Kreglickiej - byl taki artykul o kuskusie -
jesli bedziesz zainteresowany moge poszukac.
Pozdrawiam - Ula
P.S. Niestety byl z wolowiny i cieleciny.....
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-28 15:38:15
Temat: Odp: Wielki gar
Użytkownik "Grzegorz Janoszka" <g...@o...pl-NOSPAM> napisał w
wiadomości news:slrn99pmi4.uao.grzesjan@plus.adm.onet.pl...
> Witam
>
> Będę wkrótce zmuszony do zrobienia obiadu dla 30 a może i większej ilości
> osób. W związku z tym proszę Was o polecenie mi jakiś potraw, które
> są łatwe do zrobienia w takiej ilości i nie będą miały typowego
> smaku "wielkiego gara".
>
> Z góry dzięki za pomoc :)
>
> --
> Grzegorz Janoszka
>
> Na newsy piszę całkowicie prywatnie.
> Gdy mi odpowiadasz, wytnij "-NOSPAM" z adresu.
>
> Jak zmienię płeć, to będę miała na imię Agnieszka.
Sprytna_ny jesteście:))
Ja polecam kapuste z grochem:
grochugotować najlepiej z niego pure zrobić, wimieszać z gotowana kapusta
kiszona (wypłukaną) dodac sól pieprz i rzarło git stoi, podawać z podsmażona
cebulką i boczkiem. popijając mlekiem. TYLKO UWAGA na dzien następny jest
niewesoły no niezupełnie;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-01 07:04:08
Temat: Re: Wielki gar
Użytkownik "Sitek" <s...@p...com> napisał w wiadomości
news:3a9d1b60@news.artur.pl...
>
> Użytkownik "Grzegorz Janoszka" <g...@o...pl-NOSPAM> napisał w
> wiadomości news:slrn99pmi4.uao.grzesjan@plus.adm.onet.pl...
> > Witam
> >
> > Będę wkrótce zmuszony do zrobienia obiadu dla 30 a może i większej
ilości
> > osóbi nie będą miały typowego
> > smaku "wielkiego gara".
> >
> > Z góry dzięki za pomoc :)
> > --
> > Grzegorz Janoszka
> >
> Może być np. paela, jest niezwykle wykwintna lecz do najtańszych dań nie
należy.
pozdr.Alex
s...@i...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-01 10:38:54
Temat: Re: Wielki gar
Użytkownik "Grzegorz Janoszka" będzie wkrótce :
> zmuszony do zrobienia obiadu dla 30 a może i większej ilości
> osób.
Też tak kiedyś miałam
No i zrobiłam coś w stylu "tygodniowego gara Witkacego"
a było w nim wszystko ;) oprócz ryby
a przypominało to fasolkę po bretońsku albo chilii con carne
ale na bazie soji a nie jaśka, pomidory z puszki, dużo cebuli,
papryka różnokolorowa, pieczarki, boczek, kiełbasa
O albo zrób klasyczne chilii con carne !
Tak :
> są łatwe do zrobienia
Nie :
> nie będą miały typowego smaku "wielkiego gara".
ale pod warunkiem, że dobrze przyprawisz !!
> Jak zmienię płeć, to będę miała na imię Agnieszka.
Ładnie
Pozdrawiam i :)
Gaga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |