« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-15 01:02:27
Temat: kawaCiekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-16 07:29:33
Temat: Odp: kawa
Użytkownik pablo <p...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8sasiv$n1q$...@n...tpi.pl...
> Ciekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
> cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
>
> pablo
>
> Witam!
Polecam szczypte cynamonu i kilka gozdzikow - taka kawa jest super.
Pozdrowienia
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 08:53:55
Temat: Re: kawa> Ciekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
> cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
I wy takie coś nazywacie kawą ???
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 09:31:54
Temat: Re: kawaUżytkownik pablo <p...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8sasiv$n1q$...@n...tpi.pl...
> Ciekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
> cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
>
Jakikolwiek dodatek psuje smak kawy.
Jader
p.s. Oczywiscie IMHO :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 09:56:16
Temat: Re: kawaJak kawa to tylko Lawazza z ekspresu, ale nie przepływowego tylko
ciśnieniowego...
Z mleczkiem - tłustym, ale nie śmietanką... i absolutnie pod żadnym pozorem
nie można dodawać zabielaczy...
Czasem z rana można wypić capucino, wtedy można posypać wiórkami z gorzkiej
czekolady...
Pozdruffka
Joanna
Użytkownik "Jader" <j...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:8sehva$ki5$1@flis.man.torun.pl...
> Użytkownik pablo <p...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8sasiv$n1q$...@n...tpi.pl...
> > Ciekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
> > cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
> >
>
> Jakikolwiek dodatek psuje smak kawy.
>
> Jader
>
> p.s. Oczywiscie IMHO :)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 11:29:10
Temat: Re: kawa> Z mleczkiem - tłustym, ale nie śmietanką... i absolutnie pod żadnym
pozorem
> nie można dodawać zabielaczy...
Tu mi się coś nie zgadza ?
To dodajemy tego mleka czy nie dodajemy zabielaczy ?
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 11:35:58
Temat: Re: kawa
----- Original Message -----
From: "pablo" <p...@p...fm>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, 16 October, 2000 14:05
Subject: Re: kawa
> > Jak kawa to tylko Lawazza z ekspresu, ale nie przepływowego tylko
> > ciśnieniowego...
> ja pijam arabice z Kenii i Nikaragui raczej ciemno palona, choc czasami
> jasno palona tez ale jest zdecydowanie mocniejsza, parzenie kawy bez
> ekspresu cisnieniowego to troche barbarzynstwo, tracimy wtedy zbyt duzo z
> aromatu i smaku.
> pablo
>
Ech, pomarzyc..., w kazdym super- markecie, kenijska , od 1 do 5 stopnia....
Chyba zrobie sobie kolejna Lavazze..
BTW- nie zastanawialiscie sie, dlaczego w tylu knajpach daja te ohydne
zabielacze, zamias po prostu mleko?
Ella
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 11:55:01
Temat: Re: kawa> BTW- nie zastanawialiscie sie, dlaczego w tylu knajpach daja te ohydne
> zabielacze, zamias po prostu mleko?
Bo te ohydne zabielacze (szczegolnie te w proszku) moga dluzej lezec
otwarte.
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 12:05:54
Temat: Re: kawa> Jak kawa to tylko Lawazza z ekspresu, ale nie przepływowego tylko
> ciśnieniowego...
ja pijam arabice z Kenii i Nikaragui raczej ciemno palona, choc czasami
jasno palona tez ale jest zdecydowanie mocniejsza, parzenie kawy bez
ekspresu cisnieniowego to troche barbarzynstwo, tracimy wtedy zbyt duzo z
aromatu i smaku.
pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-16 12:09:23
Temat: Re: kawapablo napisal:
> Ciekaw jestem jakich przypraw uzywacie do kawy. Ja stosuje kardamon i
> cynamon. Ciekaw jestem czy mozna jeszcze cos innego?
Imbir. I jeszce trochę cukru od razu do parzenia. Oczywiście mowimy o
kawie
w "tygielku"?
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |