Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "f" <f...@c...gh>
Newsgroups: pl.misc.dieta,pl.rec.kuchnia,pl.sci.medycyna
Subject: Odp: swędzenie miejsc intymnyh a zielnina
Date: Fri, 14 Jan 2011 22:30:49 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 67
Message-ID: <igqfa5$m0c$1@news.onet.pl>
References: <igqbeb$8v8$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: public48209.xdsl.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1295040645 22540 79.163.188.81 (14 Jan 2011 21:30:45 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 14 Jan 2011 21:30:45 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <igqbeb$8v8$1@news.onet.pl>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18263
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:62069 pl.rec.kuchnia:333916
pl.sci.medycyna:265983
Ukryj nagłówki
jezdeś kobjetonem czy geyem ?
Wsać sobje zieleninę w każdy otwur i opisz wrażenia
Użytkownik "Stokrotka" <o...@a...pl> napisał w wiadomości
news:igqbeb$8v8$1@news.onet.pl...
> Związek pomiędzy swędzeniem miejsc intymnyh a zieleniną jest pewny.
>
> Pszykre objawy wynikają prawdopodobnie ze stosowania :
> niewłaściwyh lub w niepoprawny sposub środkuw pszedłużającyh świeżość
> zieleniny.
>
> Dlatego bezpieczną jest:
> * zielenina pakowana w folię (sałata lodowa, kapusta pekińska,
> brokuły,pamelo...);
> * woskowane (jabłka, ananasy, awokado,mango...);
> * bardzo świeże, jeszcze nie zakonserwowane, dopiero co pszywiezione do
> supermarketu;
> * tradycyjne, ze względu na długi czas zahowania swieżości bez dodatkowyh
> zabieguw (buraki , marhew, pietruszka, seler, ziemniaki, zwykłą kapusta,
> kapusta czerwona...);
> * arbuz.
>
>
> Niebezpieczna jest :
> *zwykła sałata masowa (ma szczegulnie dużą powieżhnię whłaniającą
> szkodliwe substancje konserwujące i odkażające) - sałata to skąd inąd samo
> zdrowie , zwłaszcza dla ludzi z dolegliwościami pszewodu pokarmowego,
> można więc ją kupować tylko dopiero co po pszywiezienu do sklepu, ale i to
> zależy pewnie od producenta;
> *podobnie niebezpieczne są cytrusy (cytryny są bardziej niebezpieczne niż
> inne cytrusy ze względu na dłuższy czas pszehowywania, wynikający z
> mniejszego zbytu), papryka, pomidory, śliwki....
> No hyba , że ma się je z własnego sadu, ale cytrynę to co najwyżej z
> doniczki:).
>
>
> Mycie nie jest skuteczne, i nie pomaga obieranie ze skurki, bo szkodliwe
> substancje wnikają głęboko. Czym zielenina dłużej leży w markecie tym jest
> gorsza.
>
> ____________
> Inna typowa wada zieleniny to powodowanie wysypki podobnej do pogryzienia
> pszez phły lub komary, zwana pokszywką (nie wiem czemu po popażenia pszez
> pokszywę ani troszkę nie pszypomina).
> Powoduje ją intensywne nawożenie zwłaszcza zdaje się nawozami azotowymi.
> Tą wadą najczęściej dotknięte są: kalafiory, ogurki, pomidory, młoda
> marhew, młoda kapusta, młode ziemniaki, fasolka szparagowa. Dlatego
> nowalijki można jeść dopiero po 20 lipca, a kapustę, kalafiory , brokuły
> po połowie wżeśnia.
>
> ___________
> Na marginesie, czy oni to pryskają w tym supermarkecie?
>
>
> --
> (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
> Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
> nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
>
>
>
>
>
>
>
>
|