Data: 2011-01-14 21:30:49
Temat: Odp: swędzenie miejsc intymnyh a zielnina
Od: "f" <f...@c...gh>
Pokaż wszystkie nagłówki
jezdeś kobjetonem czy geyem ?
Wsać sobje zieleninę w każdy otwur i opisz wrażenia
Użytkownik "Stokrotka" <o...@a...pl> napisał w wiadomości
news:igqbeb$8v8$1@news.onet.pl...
> Związek pomiędzy swędzeniem miejsc intymnyh a zieleniną jest pewny.
>
> Pszykre objawy wynikają prawdopodobnie ze stosowania :
> niewłaściwyh lub w niepoprawny sposub środkuw pszedłużającyh świeżość
> zieleniny.
>
> Dlatego bezpieczną jest:
> * zielenina pakowana w folię (sałata lodowa, kapusta pekińska,
> brokuły,pamelo...);
> * woskowane (jabłka, ananasy, awokado,mango...);
> * bardzo świeże, jeszcze nie zakonserwowane, dopiero co pszywiezione do
> supermarketu;
> * tradycyjne, ze względu na długi czas zahowania swieżości bez dodatkowyh
> zabieguw (buraki , marhew, pietruszka, seler, ziemniaki, zwykłą kapusta,
> kapusta czerwona...);
> * arbuz.
>
>
> Niebezpieczna jest :
> *zwykła sałata masowa (ma szczegulnie dużą powieżhnię whłaniającą
> szkodliwe substancje konserwujące i odkażające) - sałata to skąd inąd samo
> zdrowie , zwłaszcza dla ludzi z dolegliwościami pszewodu pokarmowego,
> można więc ją kupować tylko dopiero co po pszywiezienu do sklepu, ale i to
> zależy pewnie od producenta;
> *podobnie niebezpieczne są cytrusy (cytryny są bardziej niebezpieczne niż
> inne cytrusy ze względu na dłuższy czas pszehowywania, wynikający z
> mniejszego zbytu), papryka, pomidory, śliwki....
> No hyba , że ma się je z własnego sadu, ale cytrynę to co najwyżej z
> doniczki:).
>
>
> Mycie nie jest skuteczne, i nie pomaga obieranie ze skurki, bo szkodliwe
> substancje wnikają głęboko. Czym zielenina dłużej leży w markecie tym jest
> gorsza.
>
> ____________
> Inna typowa wada zieleniny to powodowanie wysypki podobnej do pogryzienia
> pszez phły lub komary, zwana pokszywką (nie wiem czemu po popażenia pszez
> pokszywę ani troszkę nie pszypomina).
> Powoduje ją intensywne nawożenie zwłaszcza zdaje się nawozami azotowymi.
> Tą wadą najczęściej dotknięte są: kalafiory, ogurki, pomidory, młoda
> marhew, młoda kapusta, młode ziemniaki, fasolka szparagowa. Dlatego
> nowalijki można jeść dopiero po 20 lipca, a kapustę, kalafiory , brokuły
> po połowie wżeśnia.
>
> ___________
> Na marginesie, czy oni to pryskają w tym supermarkecie?
>
>
> --
> (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
> Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
> nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
>
>
>
>
>
>
>
>
|