| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-23 08:58:39
Temat: OkraWitam :)
Chciałam dodać okrę do pikli.
Jak to zrobić? Dodać surową, zblanszować, przekroić?
Proszę o pomoc :))
Pozdrawiam, Krystyna
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-07-23 13:11:53
Temat: Re: Okra"Zielka" <z...@o...pl> wrote in message
news:219a.0000001d.44c33a3f@newsgate.onet.pl...
> Chciałam dodać okrę do pikli.
> Jak to zrobić? Dodać surową, zblanszować, przekroić?
Najlepiej zamarynowac solo - okra to jednak dosyc specyficzne warzywo.
Zagotowac okre - jak najmlodsza i jak najmniejsza - w occcie z dodatkami i
do sloikow na goroco. Dac postac 2-3 miesiace. Nie kroic, nie obierac ani
nie zdejmowac szypulki z okry. Dodatki do octu do czosnek, nasiona kopru
(suche), ziarna gorczycy, male zjadliwe papryczki chile, etc. Dodak duzo
przypraw tak, aby zalewa byla bardzo pikantna - okra ma gruba skore i nie
przyjmuje smakow latwo.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |