Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Okra

Grupy

Szukaj w grupach

 

Okra

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-23 08:58:39

Temat: Okra
Od: "Zielka" <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam :)
Chciałam dodać okrę do pikli.
Jak to zrobić? Dodać surową, zblanszować, przekroić?
Proszę o pomoc :))
Pozdrawiam, Krystyna

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-23 13:11:53

Temat: Re: Okra
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> szukaj wiadomości tego autora

"Zielka" <z...@o...pl> wrote in message
news:219a.0000001d.44c33a3f@newsgate.onet.pl...
> Chciałam dodać okrę do pikli.
> Jak to zrobić? Dodać surową, zblanszować, przekroić?

Najlepiej zamarynowac solo - okra to jednak dosyc specyficzne warzywo.
Zagotowac okre - jak najmlodsza i jak najmniejsza - w occcie z dodatkami i
do sloikow na goroco. Dac postac 2-3 miesiace. Nie kroic, nie obierac ani
nie zdejmowac szypulki z okry. Dodatki do octu do czosnek, nasiona kopru
(suche), ziarna gorczycy, male zjadliwe papryczki chile, etc. Dodak duzo
przypraw tak, aby zalewa byla bardzo pikantna - okra ma gruba skore i nie
przyjmuje smakow latwo.

--
><eM eL><Washington, D.C.><



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sałatka na letnią kolację.
camembert z grilla
Drylownica-jaka najlepsza?
Blendery, lód, orzechy itp...
dosalać, czy nie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »