| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-22 09:43:55
Temat: dosalać, czy nie?Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
robi?
--
pzdr nagrywający
propagatorka nierzeczywistości
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-07-22 18:45:16
Temat: Re: dosalać, czy nie?> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?
pierwszy raz można dosolić ale potem to już , chyba można określic, chybił
trafił, przybliżony , potrzebny smak. andro.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-07-22 20:21:49
Temat: Re: dosalać, czy nie?Użytkownik nagrywający napisał:
> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie
> nie robi?
>
Robi się, robi. Nie pękaj - sól się rozpuści w wodzie, a ogórek ją
wchłonie.
--
rAzor
____________________________________________________
______________________
"Przyjęto także zapis, że do 3 lat więzienia groziłoby za publiczne
pomawianie narodu polskiego o organizowanie, udział lub
odpowiedzialność za zbrodnie hitlerowskie i komunistyczne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-07-22 20:49:39
Temat: Re: dosalać, czy nie?
"nagrywający" <n...@o...pl> wrote in message
news:e9ss1g$di8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?
Nie wiem czy dosalać.
Ale małosolne na mój smak dochodzą (jak dotrwają) trochę dłużej niż 3 dni.
Ale nurtują mnie też inne pytania:
- Czy ilość soli w ogóle wpływa na smak małosolnych ? To będzie wiadomo już za
kilka dni :-)
- Czemu zawdzieczają małosolne swój smak - tylko soli (i przyprawom) czy też
jednak początkom fermentacji ?
TomekD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-07-22 21:15:48
Temat: Re: dosalać, czy nie?
Użytkownik "nagrywający" <n...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e9ss1g$di8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?
>
O matko pewnie ze dosalac :)!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-07-23 02:43:14
Temat: Re: dosalać, czy nie?
"rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> wrote in message
news:e9u1ev$ai2$3@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik nagrywający napisał:
>
>> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
>> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
>> robi?
>>
>
> Robi się, robi. Nie pękaj - sól się rozpuści w wodzie, a ogórek ją
> wchłonie.
Pewnie nie dosalać, gdy były zachowane proporcje, później sól walnie w
nery...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |