Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dosalać, czy nie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

dosalać, czy nie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-22 09:43:55

Temat: dosalać, czy nie?
Od: "nagrywający" <n...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
robi?

--
pzdr nagrywający
propagatorka nierzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-22 18:45:16

Temat: Re: dosalać, czy nie?
Od: "andro" <k...@p...tp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?
pierwszy raz można dosolić ale potem to już , chyba można określic, chybił
trafił, przybliżony , potrzebny smak. andro.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-07-22 20:21:49

Temat: Re: dosalać, czy nie?
Od: rAzor <k...@...tusk.plusk.de> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik nagrywający napisał:

> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie
> nie robi?
>

Robi się, robi. Nie pękaj - sól się rozpuści w wodzie, a ogórek ją
wchłonie.
--
rAzor
____________________________________________________
______________________
"Przyjęto także zapis, że do 3 lat więzienia groziłoby za publiczne
pomawianie narodu polskiego o organizowanie, udział lub
odpowiedzialność za zbrodnie hitlerowskie i komunistyczne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-07-22 20:49:39

Temat: Re: dosalać, czy nie?
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"nagrywający" <n...@o...pl> wrote in message
news:e9ss1g$di8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?

Nie wiem czy dosalać.
Ale małosolne na mój smak dochodzą (jak dotrwają) trochę dłużej niż 3 dni.
Ale nurtują mnie też inne pytania:
- Czy ilość soli w ogóle wpływa na smak małosolnych ? To będzie wiadomo już za
kilka dni :-)
- Czemu zawdzieczają małosolne swój smak - tylko soli (i przyprawom) czy też
jednak początkom fermentacji ?

TomekD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-07-22 21:15:48

Temat: Re: dosalać, czy nie?
Od: "kajko" <n...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nagrywający" <n...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e9ss1g$di8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?
>


O matko pewnie ze dosalac :)!



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-07-23 02:43:14

Temat: Re: dosalać, czy nie?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> wrote in message
news:e9u1ev$ai2$3@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik nagrywający napisał:
>
>> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
>> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
>> robi?
>>
>
> Robi się, robi. Nie pękaj - sól się rozpuści w wodzie, a ogórek ją
> wchłonie.

Pewnie nie dosalać, gdy były zachowane proporcje, później sól walnie w
nery...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sos wisniowy
gdzie w centrum Katowic - cukiernia
miód
na upał...
UWAGI

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »