| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-27 12:54:01
Temat: Orzechy do kiszonejHej!
Spróbujcie dodać posiekane orzechy włoskie do surówki z kiszonej kapusty!
Smak zmieni się do tego stopnia, że nawet niejadki powinny się skusić.
I co? Jaki efekt?
t...@w...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-29 20:52:48
Temat: Re: Orzechy do kiszonej
----- Original Message -----
From: tomekm19 <t...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, May 27, 2001 2:54 PM
Subject: Orzechy do kiszonej
> Hej!
> Spróbujcie dodać posiekane orzechy włoskie do surówki z kiszonej kapusty!
> Smak zmieni się do tego stopnia, że nawet niejadki powinny się skusić.
>
> I co? Jaki efekt?
>
> t...@w...pl
Sympatyczny pomysl, ale ja sie nie nadaje do grupy testowej - kiszona
kapuste uwielbiam tak samo jak kiszone ogorki i moge jesc w kazdej ilosci,
bez jakichkolwiek dodatkow. Ostatnio spozylam caly woreczek kapusty kiszonej
w drodze ze sklepu do domu - rodzinka musiala zadowolic sie inna jarzynka. A
co wchodzi w sklad tej Twojej surowki oprocz kapusty i orzechow ???
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 09:18:47
Temat: Re: Orzechy do kiszonejW poprzednim odcinku <9f0vmi$7nc$1@news.tpi.pl> telenoweli
"pl.rec.kuchnia" "tomekm19" <t...@w...pl> napisał/a:
>Spróbujcie dodać posiekane orzechy włoskie do surówki z kiszonej
>kapusty! Smak zmieni się do tego stopnia, że nawet niejadki powinny
>się skusić.
orzechy, ziarna i nasionka w surówkach to bardzo dobry (sensowny i
smaczny) pomysł.
--
wojmat <w...@v...pl> http://puszKKKa.vege.pl - baza wege przepisów
- Musimy z sobą zabrać Prowianty. / - Co zabrać?
- Rozmaite rzeczy do jedzenia. / - Ach! -
zawołał Puchatek uszczęśliwiony - Myślałem, że powiedziałeś Prowianty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 10:49:54
Temat: Re: Orzechy do kiszonej Użytkownik tomekm19 <t...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9f0vmi$7nc$...@n...tpi.pl...
> Hej!
> Spróbujcie dodać posiekane orzechy włoskie do surówki z kiszonej
kapusty!
> Smak zmieni się do tego stopnia, że nawet niejadki powinny się skusić.
A zupę orzechową jadłeś?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 19:20:56
Temat: Re: Orzechy do kiszonej>A zupę orzechową jadłeś?
>pozdr. Jerzy
ja nie słyszałam nawet o takiej zupce! Można przepisik prosić? Brzmi nader
interesująco.
Teresa P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-31 08:43:31
Temat: zupa orzechowaUżytkownik T.A.P. <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9f3h5v$cle$...@h...uw.edu.pl...
> >A zupę orzechową jadłeś?
> ja nie słyszałam nawet o takiej zupce! Można przepisik prosić? Brzmi
nader
> interesująco.
Proszę bardzo.
gotujesz sobie litr rosołu wołowego raczej chudego, ok. 1/4 kg orzechów
włoskich łuskanych ucierasz i łączysz z gęstą śmietaną 0,15 l, rosół
[przestudzony trochę] zaciągasz 2 żółtkami i masą orzechową, dodajesz
soli, pieprzu i cukru do smaku. Podajesz z groszkiem ptysiowym.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |