| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-10 19:31:28
Temat: Ostry bulionPrzez nieuwagę do bulionu wraz z warzywami wpadła mi papryczka chili.
czy znacie jakiś sposób na zmniejszenie ostrości bez dolewania wiadra wody?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-10 22:13:10
Temat: Re: Ostry bulion** maly244 <m...@g...pl> wrote:
> Przez nieuwagę do bulionu wraz z warzywami wpadła mi papryczka chili. czy
> znacie jakiś sposób na zmniejszenie ostrości bez dolewania wiadra wody?
Nie ma, ale pikantny bulion to nic złego - kwestia smaku/gustu, coś jak z solą.
Dodanie wiadra wody nie jest wyjściem.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-10 22:41:37
Temat: Re: Ostry bulion
Użytkownik "maly244" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f9ieek$aef$3@inews.gazeta.pl...
> Przez nieuwagę do bulionu wraz z warzywami wpadła mi papryczka chili.
> czy znacie jakiś sposób na zmniejszenie ostrości bez dolewania wiadra
wody?
Kiedyś była tu taka rada, żeby go mocno schłodzic, a następnie zebrać
warstwę tłuszczu. Substancje które powodują że potrawa jest pikantna
rozpuszczone są w tłuszczu.
Faktycznie, u mnie kiedyś zadziałało na węgierskiej zupie gulaszowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-11 22:00:13
Temat: Re: Ostry bulion> Przez nieuwagę do bulionu wraz z warzywami wpadła mi papryczka chili. czy
> znacie jakiś sposób na zmniejszenie ostrości bez dolewania wiadra wody?
A po co?
*piotr'ek*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |