Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [P]Makrela, makrelaaaaaa

Grupy

Szukaj w grupach

 

[P]Makrela, makrelaaaaaa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-06 00:11:03

Temat: [P]Makrela, makrelaaaaaa
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zakupilam dzis 6 makrel swiezych bez glow i zeby sie nie zepsuly, to je teraz
smaze..
Znalazlam przepis w ksiazce kucharskiej hinduskiej i wydaje sie byc godny
propagacjii

Na 1 kg filetow rybnych (ja pokroilam makrele na 2-3 cm dl dzwonka) trzeba:
4 lyzki mielonej kolendry
1 lyzeczka soli
sok z 1/2 duzej cytryny
1 lyzeczka chilii w proszku


Skladniki powyzsze wymieszac, pasta obciapac rybe odstawic na conajmniej 40
min do zamarynowania (tak tez zrobilam) lub na cala noc.

Na mich 6 nieduzych makrel zrobilam podwojna porcje marynaty i musialam dodac
troszeczke wody, zeby przyprawy polaczyly sie w paste

smazyc na glebokim tluszczu (wlasnie skwiercza) lub piec pod grilem na brazowo

musze przyznac, ze smaczniutkie sa i na pewno wejda do naszego kuchennego
repertuaru na stale

pozdrawiam
Iza

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ja tez zrobiłam ciast Netusi i wyszło
Przyprawy
ceny w Hiszpanii[ troche OT]
mrożenie ciasta
truskawka inaczej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »