| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-06 00:11:03
Temat: [P]Makrela, makrelaaaaaaZakupilam dzis 6 makrel swiezych bez glow i zeby sie nie zepsuly, to je teraz
smaze..
Znalazlam przepis w ksiazce kucharskiej hinduskiej i wydaje sie byc godny
propagacjii
Na 1 kg filetow rybnych (ja pokroilam makrele na 2-3 cm dl dzwonka) trzeba:
4 lyzki mielonej kolendry
1 lyzeczka soli
sok z 1/2 duzej cytryny
1 lyzeczka chilii w proszku
Skladniki powyzsze wymieszac, pasta obciapac rybe odstawic na conajmniej 40
min do zamarynowania (tak tez zrobilam) lub na cala noc.
Na mich 6 nieduzych makrel zrobilam podwojna porcje marynaty i musialam dodac
troszeczke wody, zeby przyprawy polaczyly sie w paste
smazyc na glebokim tluszczu (wlasnie skwiercza) lub piec pod grilem na brazowo
musze przyznac, ze smaczniutkie sa i na pewno wejda do naszego kuchennego
repertuaru na stale
pozdrawiam
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |