| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-09 12:06:37
Temat: Odp: POMOCY>
> GAR ZUPY na dzień dobry, żeby się zapchali, jak będziesz drugie robić (jak
> to teściowie, to docenią dwudaniowe)
> PIEROGI jak ktoś umie
> Może fondue? masz garnek?
> zapiekanka siakaś?
> proszę zdefiniować "szybko"
> 12 osób nie może się tak nagle zwalić na głowę i zażądać michy żarcia :))
> a jeśli tak zrobi, to powinno (to 12 osób), zjeść co dadzą.
>
> A tak na serio: pytanie ile masz czasu?
> i czy oni wpadną na "coś na ząb" czy na obiad (w takie zimno to ważne)
>
>
> --
już wyjaśniam
impreza w niedzielę z okazji urodzin
nikt z zapowiadanych gości nie chce się określić czy na obiad czy po
obiedzie
ze wstępnych ustaleń wynika że będą zjawiać się partiami...od przedpołudnia
do wieczora..
a i na pewno będą partiami bo obie rodziny się nie lubią...
no więc co? jednym obiad a drugim bigos czy co?
a kopytek nigdy nie robiłam młoda jestem i nie miałam okazji.. :)
co robić co robić?
Pozdrawiam
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-09 12:21:17
Temat: Re: POMOCY> już wyjaśniam
> impreza w niedzielę z okazji urodzin
> nikt z zapowiadanych gości nie chce się określić czy na obiad czy po
> obiedzie
> ze wstępnych ustaleń wynika że będą zjawiać się partiami...od
przedpołudnia
> do wieczora..
> a i na pewno będą partiami bo obie rodziny się nie lubią...
> no więc co? jednym obiad a drugim bigos czy co?
> a kopytek nigdy nie robiłam młoda jestem i nie miałam okazji.. :)
> co robić co robić?
No to gar zupy wstępnie jak znalazł - kocioł taki :)
Skoro pojawiają się jak meteoryty (i znikają), stawiałabym na ten placek.
Zbójnicki
Trzeba zrobić gulasz z dużą ilością sosu własnego (jak chcesz, na priva
podeślę przepis, bo już był tutaj).
Gulasz zawsze można podgrzać
Do tego robisz ziemniaczaną pulpę i na każdego gościa smażysz 1 placka
ziemniaczanego dużego na całą patelnię. Będzie ciepłe i na bieżąco i zdążysz
jak będą zupę jedli.
Jak im do tego podasz piwo, to zacieśnisz więzy rodzinne :))
pzdr i powodzenia życzę
K
z warząchwią i humorem :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:25:22
Temat: Re: POMOCY> chińszczyzna odpada ( ja lubię ale
> przylezą teście..wszystko jasne..)
No to tym bardziej powinnaś zrobić, może przestaną Cie nachodzić. I w czasie
obiadu zdecydownie zasygnalizuj tesciowej, że jej syn przepada za
chińszczyzną i musisz częściej mu robić. I z głowy - będą przychodzić na
kawkę i ciasto ( do kupienia w cukerniach :)
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:37:48
Temat: Odp: POMOCY
> No to gar zupy wstępnie jak znalazł - kocioł taki :)
> Skoro pojawiają się jak meteoryty (i znikają), stawiałabym na ten placek.
> Zbójnicki
> Trzeba zrobić gulasz z dużą ilością sosu własnego (jak chcesz, na priva
> podeślę przepis, bo już był tutaj).
> Gulasz zawsze można podgrzać
> Do tego robisz ziemniaczaną pulpę i na każdego gościa smażysz 1 placka
> ziemniaczanego dużego na całą patelnię. Będzie ciepłe i na bieżąco i
zdążysz
> jak będą zupę jedli.
> Jak im do tego podasz piwo, to zacieśnisz więzy rodzinne :))
>
> pzdr i powodzenia życzę
>
no to poproszę ów przepis na gulasz i placki..
a teście alkoholu nie tykają ( przynajmniej u mnie )
pozdr
M.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:39:31
Temat: Odp: POMOCY
> No to tym bardziej powinnaś zrobić, może przestaną Cie nachodzić. I w
czasie
> obiadu zdecydownie zasygnalizuj tesciowej, że jej syn przepada za
> chińszczyzną i musisz częściej mu robić. I z głowy - będą przychodzić na
> kawkę i ciasto ( do kupienia w cukerniach :)
>
>
oooooooooo.. dobre... tylko oni tak łatwo nie dają się spławić.......tak to
bywa ...
pozdr
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:40:21
Temat: Re: POMOCY
Użytkownik "Ja" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b712b3$rtu$1@news.onet.pl...
> że zapytam - na jak długo do piekarnika i na czym? ( blacha czy naczynko
> żaroodporne? )
ja zwykle piekę na blasze - wcześniej smaruję ją oliwą. Ważne, żeby nie piec
pod przykryciem - dobrze, jeśli masz grill w piekarniku, bo wtedy wychodzą
pysznie chrupiące. A pieką się różnie - 40 minut to minimum.
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:41:25
Temat: Re: POMOCY> oooooooooo.. dobre... tylko oni tak łatwo nie dają się spławić.......tak
to
Oj, no to musisz uzbroić się w cierpliwość ( i zapas gotówki)
Namawiaj starego ( dla osób o krótkim stażu małżeńskim - męża) co tydzień
aby zaprosił rodziców na obiad do was, na pyszną chińszczyznę.
Myślę, że za 2-3 razem dodanie owoców morza - lub przygotowanie potrawy
tylko z owoców morza przeleje "czarę goryczy" i powinno sprawę załatwić na
jakieś pół roku minimum :)))
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:52:36
Temat: Odp: POMOCY
> ja zwykle piekę na blasze - wcześniej smaruję ją oliwą. Ważne, żeby nie
piec
> pod przykryciem - dobrze, jeśli masz grill w piekarniku, bo wtedy wychodzą
> pysznie chrupiące. A pieką się różnie - 40 minut to minimum.
dzięki wielkie... niestety mój piekarnik nie ma nawet wskaźnika
temperatury.. (wynajęte mieszkanie) biorę go na wyczucie
pozdr.
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:54:43
Temat: Odp: POMOCY> Oj, no to musisz uzbroić się w cierpliwość ( i zapas gotówki)
> Namawiaj starego ( dla osób o krótkim stażu małżeńskim - męża) co tydzień
> aby zaprosił rodziców na obiad do was, na pyszną chińszczyznę.
> Myślę, że za 2-3 razem dodanie owoców morza - lub przygotowanie potrawy
> tylko z owoców morza przeleje "czarę goryczy" i powinno sprawę załatwić na
> jakieś pół roku minimum :)))
>
no nie wiem a jak rozpowiedzą po rodzinie co się u mnie jada to co?? albo
nikt już nie przyjdzie albo zlecą się jak mszyce..
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:56:27
Temat: Re: POMOCY> no nie wiem a jak rozpowiedzą po rodzinie co się u mnie jada to co?? albo
> nikt już nie przyjdzie albo zlecą się jak mszyce..
Swoich starych możesz wtajemniczyć w plan :)
A co do tego aby tesciom "smakowało" możesz potrawę zawsze przed podaniem
przesolić, przeostrzyć itp. :)))
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |