| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-09 14:14:35
Temat: Re: POMOCYSalatke z :
ryz + brokol gotowany rozdrobniony nie za drobno + kukurydza z puszki +
jajka pokrojone w kosteczke (ugotowane na twardo) do tego przyprawy +
majonezu nie za wiele ...
wymieszac
pychotka
AJA
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-09 14:36:10
Temat: Re: POMOCY
> no to poproszę ów przepis na gulasz i placki..
>
> a teście alkoholu nie tykają ( przynajmniej u mnie )
Proszę bardzo: (porcja na jakieś 4-5 osób)
http://groups.google.pl/groups?q=Macyszyn+group:pl.r
ec.kuchnia&hl=pl&lr=&ie=
UTF-8&inlang=pl&group=pl.rec.kuchnia&selm=b5nbbh%24i
s6%241%40nemesis.news.tp
i.pl&rnum=1
I smacznego życzę :)
Pozdrawiam
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 16:44:31
Temat: Odp: POMOCY>
> Swoich starych możesz wtajemniczyć w plan :)
> A co do tego aby tesciom "smakowało" możesz potrawę zawsze przed podaniem
> przesolić, przeostrzyć itp. :)))
>
>
> --
odnoszę wrażenie że te doświadczenia w zniechęcaniu nabyłeś osobiście.. :)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 23:03:38
Temat: Re: POMOCYJa wrote:
> LUDZIE KOCHANI
> Co można podać nieznanej liczbie osób ( ok.10-12 albo więcej) do jedzenia ?
> Coś co byłoby szybko, sprawnie i bez duszenia się w kuchni?
> Nie mam czasu szukać, wymyślać, zdaje się na Was o boscy smakosze!!!
> I nie śmiać się z chaosu tej prośby!
a moze tak prosto i przyjemnie...
i jak nie zjedza wszystkiego to jeszcze ze dwa dni moze postac.
Jeden,dwa dni wczesniej wez ze cztery podwojne (lub wiecej) piersi
kurczaka
pokroj je w bezladne czastki, mozno posol i daj sporo pieprzu,
wymieszaj z odrobina oliwy i do lodowki, niech sobie siedza
i marzna.
Wieczorem przed imreza nastaw ze cztery marchewki + jeden duzy
seler+ze dwie pietruszki+trzy, cztery kwasne jablka, zalej woda i ugotuj
do miekkosci. Gdy beda miekkie zmiksuj lub rozdziab widelcem.
W miedzyczasie na patelni przesmaz na ostrym ogniu wyjetego kurczaka
z lodowki, tak by sie zrumienil (malymi porcjami najlepiej) .
Usmazone kawalki wrzucaj do ugotowanego wywaru i dus na malym ogniu
uzupelniajac
woda do zadanej objetosci, zeby sie nie przypalilo..
Dorzuc z 20 dkg rodzynek , ze dwie lyzki sosu sojowego, i na koniec, (po
jakiejs
godzinie duszenia) czubata lyzke miodu. Jesli sos jest zbyt rzadki zagesc
go lekko
maka. Powinno byc w smaku ostrawe i slodko-kwaskowate (dzieki jablkom)
pozdawiam
Dorka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-10 09:01:04
Temat: Re: POMOCYWitaj
Polecam bułeczki faszerowne, mozna przygotowac je dzien wczesniej, a
jakies 40 minut przed imprezą włożyc do piekarnika.
Najlepiej wybrac dosc okrągłe bułki, ściąc góry, środki wydrązyc (ale
bez przesady), natrzec masełkiem.
Farsz - taki jak lubicie - np. pieczarki pieczone, warzywa z mieskiem,
miesko mielone z papryką czerwoną. To, co sie włozy do środka, to
kwesta tego, co sie lubi.
Mi bardzo smakują bułeczki z pieczarkami. Na wierzch "zapakowanej"
bułeczki kładzie sie żółty serek, troche oregano, bazylii. Zapiekac w
piekarnku, ok. 30 minut.
Bułki są chrupiące, wymagaja troche skupienia przy jedzeniu. Do tego
mozna przygotowac parę róznych sałatek warzywnych (tez mozna zrobic
wczesniej) i generalnie cały czas ma sie dla gosci.
Zycze smacznego
Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |