| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-08 10:14:07
Temat: PRZYSMAK KOZACKI Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej, nie
za starej. Wymyć, obrać z tłuszczu, wymoczyć ze dwa razy zmieniając wodę.
Nastawić w dużym garnku, gdyż gotuje się je w całości. Wodę posolić, bez
przypraw. Zagotować, wylać wode i zalać nowym wrzątkiem - ugotować do
miękkości. Po odcedzeniu wymię ochłodzić, wyłożyć na deskę i pokroić na
plastry grubości od 1 do 1,5cm, powycinać grube żyły i kanały mleczne, oraz
ewentualne twarde miejsca - dają się wyczuć w plastrach. Mozna pozostawić w
plastrach, można pokroic w kostkę. Do plastrów jak i kostki można zastosować
dwa sosy gorące: chrzanowy i musztardowy, zimne: sos KOZACKI lub tatarski,
można też zalać galaretą i zastosować sosy zimne pikantne, a nawet ocet jak
do zimnych nóżek.
Sos KOZACKI
Świeżo tarty chrzan
Posiekana rzodkiewka
Śmietana minimum 30%
Sól
Mieszamy chrzan i rzodkiewkę ze śmietaną, solimy do smaku. Rewelacyjny
na wiosnę, do mięs tłustych i wędlin...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-08 10:35:43
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIA z byczego penisa nic nie znalazles?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eqet6q$ll4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej,
> nie za starej. Wymyć, obrać z tłuszczu, wymoczyć ze dwa razy zmieniając
> wodę. Nastawić w dużym garnku, gdyż gotuje się je w całości. Wodę posolić,
> bez przypraw. Zagotować, wylać wode i zalać nowym wrzątkiem - ugotować do
> miękkości. Po odcedzeniu wymię ochłodzić, wyłożyć na deskę i pokroić na
> plastry grubości od 1 do 1,5cm, powycinać grube żyły i kanały mleczne,
> oraz ewentualne twarde miejsca - dają się wyczuć w plastrach. Mozna
> pozostawić w plastrach, można pokroic w kostkę. Do plastrów jak i kostki
> można zastosować dwa sosy gorące: chrzanowy i musztardowy, zimne: sos
> KOZACKI lub tatarski, można też zalać galaretą i zastosować sosy zimne
> pikantne, a nawet ocet jak do zimnych nóżek.
>
> Sos KOZACKI
>
> Świeżo tarty chrzan
> Posiekana rzodkiewka
> Śmietana minimum 30%
> Sól
>
> Mieszamy chrzan i rzodkiewkę ze śmietaną, solimy do smaku. Rewelacyjny
> na wiosnę, do mięs tłustych i wędlin...
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-08 11:50:52
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIOn 8 Lut, 11:14, "Panslavista" wrote:
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej, nie
> za starej. [...]
Wiem, że wymię występuje jako składnik w mortadeli.
Kiedyś była to jedna z tańszych wędlin. Czyżby jej obecna cena
wskazywała na brak tanich zamienników o smaku wymienia?
A lubię od czasu do czasu podawać ją do obiadu na sposób poznany w
Czechach:)
Między dwa plasterki mortadeli (o,5 - 1 cm) włożyć plaster sera
twardego, obtoczyć ciastem (konsystencja klusek kładzionych) i po
obsmażeniu podawać z ziemniakami i surówką;p
Prawda jakie szybkie przygotowanie obiadu? I do tego smaczne:)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-02-08 12:10:14
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIbeton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eqet6q$ll4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku [...]
> A z byczego penisa nic nie znalazles?
Daj spokój kalece, nie widzisz, ze flaki sobie wypruwa a podawane przepisy
testuje sam na sobie?
Teraz wiem dlaczego tak uparcie trzyma sie pisania na grupy skoro sobie ozór
wyciol.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-08 12:22:07
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1170935452.013410.190250@p10g2000cwp.googlegrou
ps.com...
On 8 Lut, 11:14, "Panslavista" wrote:
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej,
> nie
> za starej. [...]
Wiem, że wymię występuje jako składnik w mortadeli.
Kiedyś była to jedna z tańszych wędlin. Czyżby jej obecna cena
wskazywała na brak tanich zamienników o smaku wymienia?
A lubię od czasu do czasu podawać ją do obiadu na sposób poznany w
Czechach:)
Między dwa plasterki mortadeli (o,5 - 1 cm) włożyć plaster sera
twardego, obtoczyć ciastem (konsystencja klusek kładzionych) i po
obsmażeniu podawać z ziemniakami i surówką;p
Prawda jakie szybkie przygotowanie obiadu? I do tego smaczne:)
--
Pozdrawiam :)
JM
Pewnie, inwencja przede wszystkim. Ale kotlet z wymienia wielkości pół do
całego talerza ma swój urok i smak - zajadałem się nieraz...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-08 12:24:23
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"Nie Zmieszany" <w...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eqf3v6$9c9$1@inews.gazeta.pl...
> beton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:eqet6q$ll4$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> > Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku [...]
>
>> A z byczego penisa nic nie znalazles?
>
> Daj spokój kalece, nie widzisz, ze flaki sobie wypruwa a podawane przepisy
> testuje sam na sobie?
> Teraz wiem dlaczego tak uparcie trzyma sie pisania na grupy skoro sobie
> ozór
> wyciol.
pieprzysz jak wstrząśnięty
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-02-08 13:03:35
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKIbeton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
> A z byczego penisa nic nie znalazles?
kuzwa, skoro pisze na temat, to po jaką cholerę pyszczysz? Równasz w ten
sposób do gonitw za pejsami. Nie chcesz, nie żryj. Jedząc szynkę po promocji
za 12 zł gorszy shit wsuwasz. Tylko to się ładniej nazywa.
h.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-02-08 13:07:30
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eqf737$mqu$1@inews.gazeta.pl...
> beton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
>
>> A z byczego penisa nic nie znalazles?
>
> kuzwa, skoro pisze na temat, to po jaką cholerę pyszczysz? Równasz w ten
> sposób do gonitw za pejsami. Nie chcesz, nie żryj. Jedząc szynkę po
> promocji
> za 12 zł gorszy shit wsuwasz. Tylko to się ładniej nazywa.
>
> h.
Witaj!
Ostra jesteś, a na temat - polecam - smakuje wyśmienicie, chyba, że matka
wypracowała w temacie jedzenia ujemną samosugestię...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-02-08 13:10:50
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:eqeuf6$qem$1@atlantis.news.tpi.pl...
>A z byczego penisa nic nie znalazles?
A jak myślisz? W ilu wyrobach jesz go ze smakiem?
Nie powiem ci w jakich, ale w wielu mielonych...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-02-08 13:17:47
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eqf7i5$3ub$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
> news:eqeuf6$qem$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> >A z byczego penisa nic nie znalazles?
>
> A jak myślisz? W ilu wyrobach jesz go ze smakiem?
>
> Nie powiem ci w jakich, ale w wielu mielonych...
>
Yhmmmm...
Cudownie wytłumaczyłes...
Oni mysla ze penisy sa wyrzucane.....
Cha cha cha......
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |