Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PRZYSMAK KOZACKI

Grupy

Szukaj w grupach

 

PRZYSMAK KOZACKI

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 25


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-02-08 10:14:07

Temat: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej, nie
za starej. Wymyć, obrać z tłuszczu, wymoczyć ze dwa razy zmieniając wodę.
Nastawić w dużym garnku, gdyż gotuje się je w całości. Wodę posolić, bez
przypraw. Zagotować, wylać wode i zalać nowym wrzątkiem - ugotować do
miękkości. Po odcedzeniu wymię ochłodzić, wyłożyć na deskę i pokroić na
plastry grubości od 1 do 1,5cm, powycinać grube żyły i kanały mleczne, oraz
ewentualne twarde miejsca - dają się wyczuć w plastrach. Mozna pozostawić w
plastrach, można pokroic w kostkę. Do plastrów jak i kostki można zastosować
dwa sosy gorące: chrzanowy i musztardowy, zimne: sos KOZACKI lub tatarski,
można też zalać galaretą i zastosować sosy zimne pikantne, a nawet ocet jak
do zimnych nóżek.

Sos KOZACKI

Świeżo tarty chrzan
Posiekana rzodkiewka
Śmietana minimum 30%
Sól

Mieszamy chrzan i rzodkiewkę ze śmietaną, solimy do smaku. Rewelacyjny
na wiosnę, do mięs tłustych i wędlin...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-02-08 10:35:43

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "beton" <r...@r...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

A z byczego penisa nic nie znalazles?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eqet6q$ll4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej,
> nie za starej. Wymyć, obrać z tłuszczu, wymoczyć ze dwa razy zmieniając
> wodę. Nastawić w dużym garnku, gdyż gotuje się je w całości. Wodę posolić,
> bez przypraw. Zagotować, wylać wode i zalać nowym wrzątkiem - ugotować do
> miękkości. Po odcedzeniu wymię ochłodzić, wyłożyć na deskę i pokroić na
> plastry grubości od 1 do 1,5cm, powycinać grube żyły i kanały mleczne,
> oraz ewentualne twarde miejsca - dają się wyczuć w plastrach. Mozna
> pozostawić w plastrach, można pokroic w kostkę. Do plastrów jak i kostki
> można zastosować dwa sosy gorące: chrzanowy i musztardowy, zimne: sos
> KOZACKI lub tatarski, można też zalać galaretą i zastosować sosy zimne
> pikantne, a nawet ocet jak do zimnych nóżek.
>
> Sos KOZACKI
>
> Świeżo tarty chrzan
> Posiekana rzodkiewka
> Śmietana minimum 30%
> Sól
>
> Mieszamy chrzan i rzodkiewkę ze śmietaną, solimy do smaku. Rewelacyjny
> na wiosnę, do mięs tłustych i wędlin...
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-02-08 11:50:52

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "JaMyszka" <f...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 8 Lut, 11:14, "Panslavista" wrote:
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej, nie
> za starej. [...]

Wiem, że wymię występuje jako składnik w mortadeli.
Kiedyś była to jedna z tańszych wędlin. Czyżby jej obecna cena
wskazywała na brak tanich zamienników o smaku wymienia?
A lubię od czasu do czasu podawać ją do obiadu na sposób poznany w
Czechach:)
Między dwa plasterki mortadeli (o,5 - 1 cm) włożyć plaster sera
twardego, obtoczyć ciastem (konsystencja klusek kładzionych) i po
obsmażeniu podawać z ziemniakami i surówką;p
Prawda jakie szybkie przygotowanie obiadu? I do tego smaczne:)

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-02-08 12:10:14

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Nie Zmieszany" <w...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

beton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eqet6q$ll4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku [...]

> A z byczego penisa nic nie znalazles?

Daj spokój kalece, nie widzisz, ze flaki sobie wypruwa a podawane przepisy
testuje sam na sobie?
Teraz wiem dlaczego tak uparcie trzyma sie pisania na grupy skoro sobie ozór
wyciol.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-02-08 12:22:07

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1170935452.013410.190250@p10g2000cwp.googlegrou
ps.com...
On 8 Lut, 11:14, "Panslavista" wrote:
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej,
> nie
> za starej. [...]

Wiem, że wymię występuje jako składnik w mortadeli.
Kiedyś była to jedna z tańszych wędlin. Czyżby jej obecna cena
wskazywała na brak tanich zamienników o smaku wymienia?
A lubię od czasu do czasu podawać ją do obiadu na sposób poznany w
Czechach:)
Między dwa plasterki mortadeli (o,5 - 1 cm) włożyć plaster sera
twardego, obtoczyć ciastem (konsystencja klusek kładzionych) i po
obsmażeniu podawać z ziemniakami i surówką;p
Prawda jakie szybkie przygotowanie obiadu? I do tego smaczne:)

--
Pozdrawiam :)
JM

Pewnie, inwencja przede wszystkim. Ale kotlet z wymienia wielkości pół do
całego talerza ma swój urok i smak - zajadałem się nieraz...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-02-08 12:24:23

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Nie Zmieszany" <w...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eqf3v6$9c9$1@inews.gazeta.pl...
> beton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:eqet6q$ll4$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> > Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku [...]
>
>> A z byczego penisa nic nie znalazles?
>
> Daj spokój kalece, nie widzisz, ze flaki sobie wypruwa a podawane przepisy
> testuje sam na sobie?
> Teraz wiem dlaczego tak uparcie trzyma sie pisania na grupy skoro sobie
> ozór
> wyciol.

pieprzysz jak wstrząśnięty


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-02-08 13:03:35

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

beton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):

> A z byczego penisa nic nie znalazles?

kuzwa, skoro pisze na temat, to po jaką cholerę pyszczysz? Równasz w ten
sposób do gonitw za pejsami. Nie chcesz, nie żryj. Jedząc szynkę po promocji
za 12 zł gorszy shit wsuwasz. Tylko to się ładniej nazywa.

h.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-02-08 13:07:30

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eqf737$mqu$1@inews.gazeta.pl...
> beton <r...@r...neostrada.pl> napisał(a):
>
>> A z byczego penisa nic nie znalazles?
>
> kuzwa, skoro pisze na temat, to po jaką cholerę pyszczysz? Równasz w ten
> sposób do gonitw za pejsami. Nie chcesz, nie żryj. Jedząc szynkę po
> promocji
> za 12 zł gorszy shit wsuwasz. Tylko to się ładniej nazywa.
>
> h.


Witaj!

Ostra jesteś, a na temat - polecam - smakuje wyśmienicie, chyba, że matka
wypracowała w temacie jedzenia ujemną samosugestię...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-02-08 13:10:50

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:eqeuf6$qem$1@atlantis.news.tpi.pl...

>A z byczego penisa nic nie znalazles?

A jak myślisz? W ilu wyrobach jesz go ze smakiem?

Nie powiem ci w jakich, ale w wielu mielonych...



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-02-08 13:17:47

Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Hau hau" <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eqf7i5$3ub$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
> news:eqeuf6$qem$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> >A z byczego penisa nic nie znalazles?
>
> A jak myślisz? W ilu wyrobach jesz go ze smakiem?
>
> Nie powiem ci w jakich, ale w wielu mielonych...
>
Yhmmmm...

Cudownie wytłumaczyłes...
Oni mysla ze penisy sa wyrzucane.....

Cha cha cha......
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wykwintny obiad
ryby
outcook
makaron z obiadu
gdzie kupic meble kuchenne ??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »