| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-07 19:30:27
Temat: makaron z obiaduWitam,
jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie jakies swoje
sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka, albo cos
innego?
Aggie
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-07 19:46:21
Temat: Re: makaron z obiaduAggie napisał(a):
> Witam,
>
> jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie jakies swoje
> sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka, albo cos
> innego?
Ja robię przegląd tygodnia, czyli podsmażam go z tym, co mi sie kaurat
plącze bez celu po lodówce ;)
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-07 19:49:02
Temat: Re: makaron z obiadu@nn napisał(a):
>> jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie
>> jakies swoje sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka,
>> albo cos innego?
> Ja robię przegląd tygodnia, czyli podsmażam go z tym, co mi sie kaurat
------
Echhh :/ - akurat miało być.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-02-07 20:18:51
Temat: Re: makaron z obiaduAggie <y...@a...pl> napisał(a):
> Czy macie jakies swoje
> sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka, albo
cos
> innego?
Przeważnie zjadam z mlekiem /zimnym/, albo ze śmietaną/jogurtem, cukrem i
cynamonem.
Natknęłam się na taki przepis: makaron wyłożyć na deseczkę, przycisnąć
drugą, obciążyć /nałożyć taką warstwę, żeby po dociśnięciu miała 1-2 cm
grubości/. Gdy makaron dobrze się zlepi, krajać w kwadraty, maczać w
rozbitym jajku i obsmażać na tłuszczu.
Ponoć jest to przepis czeski, ale tego to ja nie jestem w 100 % pewna.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-07 20:31:14
Temat: Re: makaron z obiadu** Aggie wrote:
> jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie
> jakies swoje sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas
> prosta sałatka, albo cos innego?
Zeszłodniowy makaron świetnie nadaje się do przesmażenia. Takie
live-pasta. Z czym? Dowolnie, ja daję głownie warzywa (pieczarki,
papryka, cebula, marchewka). Przesmażam, dodaję makaron, trochę
przypraw, czasami jakiś sos...
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-07 20:42:51
Temat: Re: makaron z obiadu
Użytkownik "Aggie" <y...@a...pl> napisał w wiadomości
news:17c4.00000117.45ca28d3@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie jakies
> swoje
> sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka, albo
> cos
> innego?
To jest moj pierwszy post tutaj :)
Ale dobrze, ze w temacie.
Makaron, ktory zostal z obiadu zawsze odgrzewam...najlepiej jest zesmazyc
cebule z czosnkiem, na to wrzucic wedline, albo jaks kielbase, pozniej
dorzucic makaron, przyprawy jakie lubisz, zamieszac i na to wszystko wbic
jajka, mieszajac, az do sciecia. Dla mnie bomba !!
RM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-02-07 20:59:34
Temat: Re: makaron z obiaduczeremcha c...@W...gazeta.pl news:eqdc7b$4mp$1@inews.gazeta.pl
nieudolnie probujac mnie zaskoczyc swoja inteligencja wyjebal(a) w poscie:
> Przeważnie zjadam z mlekiem /zimnym/, albo ze śmietaną/jogurtem, cukrem i
> cynamonem.
Ok, tyle ze chuj to tutaj kogo obchodzi?
--
Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://zjezdzalnia.wordpress.com -
"blog" fanow zjezdzania na recznym
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-02-07 22:17:19
Temat: Re: makaron z obiadu"Aggie" <y...@a...pl> wrote in message
news:17c4.00000117.45ca28d3@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie jakies
> swoje
> sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka, albo
> cos
> innego?
zapiec z czym tam chcesz (ja najczesciej mieszam makaron
z jajkami, parmezanem, nakladam do naczynia zaroodporengo,
polewam sosem pomidorowym, dodaje jeszcze jakies miesko,
cebule, pieczarki, posypuje serem) i do piekarnika.
albo dla leniwych wymieszac z sosem pomdorowym, dodac pomidorow
i zjesc.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-02-07 22:35:06
Temat: Re: makaron z obiaduOn 7 Lut, 21:18, "czeremcha " wrote:
> [...]
> Natknęłam się na taki przepis: makaron wyłożyć na deseczkę, przycisnąć
> drugą, obciążyć /nałożyć taką warstwę, żeby po dociśnięciu miała 1-2 cm
> grubości/. Gdy makaron dobrze się zlepi, krajać w kwadraty, maczać w
> rozbitym jajku i obsmażać na tłuszczu.
> Ponoć jest to przepis czeski, ale tego to ja nie jestem w 100 % pewna.
Ooo...
Toś mnie zaciekawiła:)
Próbowałaś to robić?
Bo mój makaron jest zawsze suchy (tzn. nie tyle co obsuszony, ale nie
jest kleisty). Zmoczyć go wcześniej?
Kiedyś robiłam zapiekanki na słodko (nie chciało mi się wysmażać
placków naleśnikowych);p
Warstwa makaronu, warstwa białego sera, przygotowanego jak do
naleśników.
Wychodziło całkiem, całkiem...
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-02-07 22:41:43
Temat: Re: makaron z obiadu
Le mercredi 7 février 2007 ŕ 20:30:27, dans <1...@n...onet.pl>
vous écriviez :
> Witam,
> jak gotuje makaron na obiad zazwyczaj troche go zostaje. Czy macie jakies swoje
> sprawdzone sposoby jak go zagospodarowac? Moze jakas prosta sałatka, albo cos
> innego?
Do tej pory "padly" tylko makarony odsmazane...
Wiec niesmialo zapodaje ze makaron z poprzedniego dnia doskonale
sie spozywa w postaci zapiekanki z sosem beszamelowym w towarzystwie
parowek (lub boczku). W chwilach rozpusty z dodadkiem cienko pocietej
cebuli.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |