Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-22 13:44:00

Temat: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)
Od: "Aleksanderka" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

proponuje naprawde smaczny i prosty w wykonaniu placek. :) :) Podam przepis
na jedna porcje,ale wg mnie powinno sie go wykonywac z POLTOREJ lub dwoch
porcji.

CIASTO:
3 szklanki maki krupczatki
1/2 szkalnki cukru
kostka margaryny (lub masla)
dwa zoltka
2 czubate lyzki smietany kwasnej
2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia

MUS:
pol kilo jablek
lyzeczka cynamonu
pol szklanki cukru (lub wiecej - wedlu gustu)

Wszystkie skladniki ciasta ugniatamy. Dzielimy ciasto na pol. Wkladamy do
zamrazalnika. W czasie gdy ciasto bedzie sie mrozi, mozemy przygotowac
jablkowy mus. Obrane uprzednio jabluszka tarkujemy. Nastepnie dodajemy
cukier i cynamon. Gotujemy na bardzo malym ogniu-do wyparowania soku z
jablek.
Ciasto (zamrozone) wyjmujemy i tarkujemy na blasze. Polowa ciasta
posluzy za spod , na ktory nalozymy mus.Starkowana druga polowe ciasta
nakladamy na dzem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.

ZYCZE SMACZNEGO :)))))))))))))))))))))))))))00


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-06-22 22:40:25

Temat: Re: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)
Od: "Izabela Sowula" <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.
>
a moze 180 st C ???

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-23 07:22:34

Temat: Re: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)
Od: "Aleksanderka" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

racja :). tez robie w 180 stopniach. dzieki za korekte. :)
Aleksanderka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-26 16:58:41

Temat: Re: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)
Od: "Ewa" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ciasto (zamrozone) wyjmujemy i tarkujemy na blasze. Polowa ciasta
> posluzy za spod , na ktory nalozymy mus.Starkowana druga polowe ciasta
> nakladamy na dzem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.

całe ciasto tarkujemy? To na spodnią warstwę też ??
pozdrawiam
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kruszonka
Chaczapuri [P]
Oryginalny ser feta
Przyprawy
a moze kasza zamiast ryzu w salatce??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »