| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-22 13:44:00
Temat: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)proponuje naprawde smaczny i prosty w wykonaniu placek. :) :) Podam przepis
na jedna porcje,ale wg mnie powinno sie go wykonywac z POLTOREJ lub dwoch
porcji.
CIASTO:
3 szklanki maki krupczatki
1/2 szkalnki cukru
kostka margaryny (lub masla)
dwa zoltka
2 czubate lyzki smietany kwasnej
2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
MUS:
pol kilo jablek
lyzeczka cynamonu
pol szklanki cukru (lub wiecej - wedlu gustu)
Wszystkie skladniki ciasta ugniatamy. Dzielimy ciasto na pol. Wkladamy do
zamrazalnika. W czasie gdy ciasto bedzie sie mrozi, mozemy przygotowac
jablkowy mus. Obrane uprzednio jabluszka tarkujemy. Nastepnie dodajemy
cukier i cynamon. Gotujemy na bardzo malym ogniu-do wyparowania soku z
jablek.
Ciasto (zamrozone) wyjmujemy i tarkujemy na blasze. Polowa ciasta
posluzy za spod , na ktory nalozymy mus.Starkowana druga polowe ciasta
nakladamy na dzem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.
ZYCZE SMACZNEGO :)))))))))))))))))))))))))))00
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-22 22:40:25
Temat: Re: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.
>
a moze 180 st C ???
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-23 07:22:34
Temat: Re: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)racja :). tez robie w 180 stopniach. dzieki za korekte. :)
Aleksanderka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-26 16:58:41
Temat: Re: PYSZNIUTKI JABŁECZNIK :)
> Ciasto (zamrozone) wyjmujemy i tarkujemy na blasze. Polowa ciasta
> posluzy za spod , na ktory nalozymy mus.Starkowana druga polowe ciasta
> nakladamy na dzem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.
całe ciasto tarkujemy? To na spodnią warstwę też ??
pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |