| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-18 19:03:07
Temat: Paj z jablkamiciasto:
200 g maki
175 g margaryny
3 lyzki cukru
Nadzienie:
100g margaryny
170 g cukru
2 jajka
1 lyzka maki kartoflanej
3 jablka
Wykonanie:
Ciasto:
Wymieszc szybko i wlepic nim okragla foremke/ ca 23 cm).Pokluc widelcem i
wstawic do lodowki na pol godziny.
Nadzienie:
-Wymieszc margaryne z cukrem.Dodac jajka i make kartoflana.Jablka zetrzec na
tarce i wymieszc .
Rozlozyc na ciasto.Piec w temp.225 przez 15 min.
Nastepnie obnizyc temp do 175 i piec dalej ca 20min(ev dluzej- najlepieju
skontrolowac patyczkiem/
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-19 19:27:18
Temat: Re: Paj z jablkamiUpieklam Twojego paja. Jest pyszny!!! I bardzo szybko sie go robi. Bede go
teraz czesto piec. Maz wlasnie wyjada okruszki. Tylko skad ta nazwa "paj"?
E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-20 17:14:16
Temat: Re: Paj z jablkamiciesze sie , ze smakowalo.
Paj - nie mam pojecia jak sie nazywa po polsku.
Po angielsku = pie
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-20 21:28:25
Temat: Re: Paj z jablkamiz...@p...onet.pl wrote:
> ciesze sie , ze smakowalo.
> Paj - nie mam pojecia jak sie nazywa po polsku.
> Po angielsku = pie
Pie to placek.
K.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |